Αρχική / Σχέσεις / Micro-cheating ή αλλιώς συναισθηματική απιστία: ποια είναι τα σημάδια;
Micro-cheating ή αλλιώς συναισθηματική απιστία: ποια είναι τα σημάδια; thumbnail

Micro-cheating ή αλλιώς συναισθηματική απιστία: ποια είναι τα σημάδια;

Μήπως απατάω το σύντροφό μου;
Αν αρχίσεις να κάνεις τέτοιες σκέψεις, χωρίς ωστόσο να έχεις «διαπράξει» κάποια σωματική απιστία, τότε βρίσκεσαι στο πλαίσιο του micro-cheating ή αλλιώς «συναισθηματικής απιστίας».


Τι είναι η συναισθηματική απιστία;


Όταν αφιερώνεις πολύ χρόνο και -ενδεχομένως και σκέψη- σε κάποιο άλλο άτομο που όμως δεν είναι ο-η συντροφός σου, τότε αυτό ονομάζεται συναισθηματική απιστία.


Σύμφωνα με τη dating expert Melanie Shilling, το «micro-cheating είναι μια σειρά από φαινομικά μικρές πράξεις που δείχνουν ότι ένα άτομο είναι σωματικά ή συναισθηματικά επικεντρωμένο σε κάποιον που δεν είναι ο σύντροφός του».


Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα: μηνύματα στα κρυφά, ψέματα για το αν έχεις ή όχι σχέση…


Πώς θα καταλάβεις αν το κάνεις;


Είσαι φιλική με όλον τον κόσμο αλλά ενδεχομένως να είσαι περισσότερο φιλική με κάποιον που βλέπεις συχνά και συμπαθείς πολύ! Μήπως έχεις… ξεπεράσει τα όρια χωρίς να το καταλάβεις;
Σύμφωνα με τη Shiling, «Μπορεί να διαπράττεις συναισθηματική απιστία όταν:


- μιλάς κρυφά μαζί του στα social media
- τον έχεις αποθηκεύσει με… συνθηματικό όνομα στο κινητό σου
- έχετε έναν… κώδικα αστείων που μόνο εσείς καταλαβαίνετε
- υποβιβάζεις τη σχέση σας στους κοινούς γνωστούς σας


Σημάδια ότι ο σύντροφός σου διαπράττει συναισθηματική απιστία


H μυστικοπάθεια είναι το χαρακτηριστικό του micro-cheating. Αν αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σού κρύβει πράγματα, τότε μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.


Χαρακτηριστικά σημάδια:


- Βλέπεις ότι κλείνει βιαστικά συνομιλίες στα social media όταν μπαίνεις στο δωμάτιο
- Κάνει κοπλιμέντα σε άλλες γυναίκες χωρίς εσύ να το γνωρίζεις
- Βγαίνει για… επαγγελματικά ραντεβού που στο τέλος δεν αποδεικνύονται και τόσο επαγγελματικά…


Πώς να το διαχειριστείς;


Δύσκολο… Γιατί δεν έχεις στα χέρια σου και κάτι χειροπιαστό… Και μπορείς να φανείς υπερβολικά ζηλιάρα και να ωθήσεις τον σύντροφό σου στην… ολοκληρωμένη απιστία…


Αξιολόγησε τις ενδείξεις και προσπάθησε να το χειριστείς διπλωματικά, χωρίς εντάσεις με συζητήσεις του τύπου: «θα προτιμούσα να μην αφιέρωνες τόσο χρόνο σε συζητήσεις με την πρώην», «μήπως είναι λίγο υπερβολικό να της στέλνεις "φιλάκια"»…


Και φυσικά να είσαι ανοιχτή στο πώς αισθάνεσαι από τις συμπεριφορές που παρατήρησες, για να καταλάβει κι εκείνος πόσο μπορεί να σε πληγώνει η στάση του, ακόμα κι αν δεν έχει ενδεχομένως τη διάθεση να προχωρήσει σε κάτι άλλο πέρα από ένα αθώο (;) φλερτ.


Πού μπορεί να οδηγήσει η συναισθηματική απιστία;


Ωστόσο το να επιτρέπεις τη συναισθηματική απιστία, είναι κάτι που σε υποτιμά και επιτρέπει στον σύντροφό σου να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο…
Αν το επιτρέπεις είναι σαν να του λες ξεκάθαρα ότι είσαι ok να φλερτάρει με κάποια άλλη και εσύ να βρίσκεσαι σε δεύτερη μοίρα στη ζωή του και την καρδιά του.
Και αν το δέχεσαι γενικώς στις σχέσεις σου αυτό, μπορείς να μειώσεις την αυτοπεποίθησή σου και να γίνεσαι "θύμα" στις σχέσεις σου…


Φυσικά το micro-cheating δεν έχει απαραίτητα πονηρές προθέσεις…


Το φλερτ είναι μέρος της ζωής μας, ακόμα κι όταν είμαστε σε σχέση. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν όρια και δικαιώματα που δίνουμε ή μας δίνουν.
«Να κοιτάς πάντα τις προθέσεις που κρύβονται πίσω από τις πράξεις», δηλώνει η Shiling.
Αν είναι μια τακτική του συντρόφου σου που έχει αναπτύξει με τα χρόνια και του επέτρεπαν κι οι προηγούμενες σύντροφοι, τότε πρέπει να θέσεις κάποιους κανόνες.
Αν πάλι θεωρείς ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν σου αρέσει να έρχεσαι δεύτερη, τότε πρέπει να σκεφτείς αν η σχέση αυτή σε γεμίζει".


Ν.Κ.


Με πληροφορίες από huffingtonpost.com.au

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X