Αρχική / Σχέσεις / Νόμιζα ότι βρήκα τη γυναίκα της ζωής μου αλλά με προβληματίζει το παρελθόν της
Νόμιζα ότι βρήκα τη γυναίκα της ζωής μου αλλά με προβληματίζει το παρελθόν της thumbnail

0 41χρονος Λουκάς, αναγνώστης του boro.gr,

Νόμιζα ότι βρήκα τη γυναίκα της ζωής μου αλλά με προβληματίζει το παρελθόν της

Είμαι χωρισμένος και μου ήταν δύσκολο να κάνω -επιτυχημένες- σχέσεις μετά το διαζύγιό μου. 


Ωστόσο, πριν από λίγο καιρό νόμιζα ότι βρήκα τη γυναίκα που είχα φανταστεί πάντα.


Το πρόβλημα όμως είναι ότι στις αρχές της σχέσης μας μου είπε όλα -ή σχεδόν όλα- για το παρελθόν της, με σκοπό να με κάνει να ζηλέψω. Εγώ από τη μεριά μου, ένιωσα μειονεκτικά.


Στη συνέχεια μου αποκάλυψε πράγματα πολύ περισσότερα από τα αρχικά και πλέον είμαι καχύποπτος και θεωρώ ότι είναι και άλλα ακόμα.


Επίσης ορκίζεται ότι είμαι ό,τι καλύτερο έχει βρει. Δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή; Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων.


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Ζωή Στραβοπόδη, τηλ. 6972462110, email: z.stravopodi@gmail.com, website: www.psychotherapy4all.gr


Από όλες τις μορφές ζήλειας, αυτή που αφορά το παρελθόν του συντρόφου μας είναι η πιο παράλογη και για το λόγο αυτό και η πιο βασανιστική, επειδή ακόμα και το άτομο που τη βιώνει δεν μπορεί ούτε να τη δικαιολογήσει, ούτε νιώθει ότι έχει το διακαίωμα να την εκφράσει.


Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να ξέρετε πρώτον ότι αυτό που σας συμβαίνει είναι απόλυτα φυσιολογικό, δεύτερον ότι οφείλεται κατά βάση σε προσωπικές σας ανασφάλειες (που όμως είναι ανθρώπινες και καλώς ή κακώς σε κάποιο βαθμό όλοι τις έχουμε) και τρίτον ότι αυτό το συναίσθημα έχει σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτηθεί από τη σύντροφό σας.


Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το να αποφεύγουν οι εραστές να αναφέρονται σε προηγούμενες σχέσεις τους αποτελεί κοινό μυστικό ανάμεσα στα ώριμα ζευγάρια που σέβονται ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.


Θα σας πρότεινα να ζητήσετε ρητά από τη σύντροφό σας να μην ξανααναφερθεί στο παρελθόν της καθώς και να προσπαθήσετε κι εσείς να σταματήστε τις όποιες “έρευνες” σχετικά με αυτό ή τις σκέψεις που αυθόρμητα μπορεί να σας έρχονται. Έχετε επίσης υπόψην σας ότι η αναφορά από μέρους της συντρόφου σας στο παρελθόν της είναι πιθανόν να μην έχει γίνει εντελώς “αθώα” αλλά με σκοπό να σας ξυπνήσει τα συγκεκριμένα συναισθήματα, αποτελεί με λίγα λόγια μια (συνειδητή ή καμιά φορά ίσως και ασυνείδητη) χειριστική συμπεριφορά.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X