Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στο όνομα Βαρντάσκα για την ΠΓΔΜ επιμένει ο Καμμένος
Στο όνομα Βαρντάσκα για την ΠΓΔΜ επιμένει ο Καμμένος thumbnail

Στο όνομα Βαρντάσκα για την ΠΓΔΜ επιμένει ο Καμμένος

Χάρτη της Γιουγκοσλαβίας απ' το 1937 με τα Σκόπια να φέρουν την ονομασία Βαρντάσκα, ανέβασε σήμερα στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.


Το όνομα Βαρντάσκα για τα Σκόπια το είχε αναφέρει ξανά ως την πιο πρόσφορη κατά τη γνώμη του λύση στο ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ την περασμένη εβδομάδα.«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο 'Μακεδονία'. Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε» είχε δηλώσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ. Για να προσθέστει χαρακτηριστικά: «Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία».


Η Βαρντάρκσα Μπανόβινα, «Διοίκηση του Βαρδάρη», ήταν επαρχία του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας μέχρι το 1941, στην προ Τίτο εποχή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X