Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Μηλόπιτα με σφολιάτα
Μηλόπιτα με σφολιάτα thumbnail

Μηλόπιτα με σφολιάτα

Υλικά συνταγής


Για τη μηλόπιτα



  • 1 φύλλο σφολιάτα

  • 4 μήλα κόκκινα-πράσινα

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

  • Για την κρέμα αμυγδάλου

  • 100 γραμ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα

  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη

  • 100 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 2 πρέζες κανέλα

  • 1 μεγάλο αυγό

  • λίγες σταγόνες υγρή βανίλια

  • 2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

  • 1 κ.σ. κονιάκ


Για το σερβίρισμα



  • κανέλα

  • ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση


Για την κρέμα


Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αμυγδάλου στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας. Βάζουμε το μίγμα σε καρνέ ζαχαροπλαστικής.


Για τη μηλόπιτα με σφολιάτα


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα.


Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Την μεταφέρουμε σε λαμαρίνα.


Απλώνουμε το μίγμα αμυγδάλου σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας κενό στο φύλλο σφολιάτας 2 εκ. περιμετρικά.


Καθαρίζουμε την καρδιά του μήλου και κόβουμε με την φλούδα σε λεπτές φέτες. Κάνουμε στρώση τα μήλα σε σειρές με μήλα πράσινα και κόκκινα. Η μια φέτα να μισοκαλύψει την άλλη σαν βεντάλια. Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο.


Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει η σφολιάτα.


Για να γυαλίζει πολύ η μηλόπιτα ζεσταίνουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο με 1 κουταλιά κονιάκ. Μόλις αραιώσει αλείφουμε την επιφάνεια των μήλων για να γυαλίσει η μηλόπιτα


Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.


Πηγή: argiro.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X