Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εύβοια: Καταγγελίες γονέων κατά διευθυντή Δημοτικού για σεξουαλική παρενόχληση
Εύβοια: Καταγγελίες γονέων κατά διευθυντή Δημοτικού για σεξουαλική παρενόχληση thumbnail

Εύβοια: Καταγγελίες γονέων κατά διευθυντή Δημοτικού για σεξουαλική παρενόχληση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες γονέων σχετικά με απρεπή συμπεριφορά εκπαιδευτικού Δημοτικού Σχολείου της Εύβοιας.


Σημειώνεται ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση, ενώ σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, ο καταγγελλόμενος εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκτός σχολικής μονάδας, δηλαδή σε άδεια.


Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου που πληροφορήθηκε σήμερα τις καταγγελίες, ζήτησε λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.


Σημειώνεται ότι οι γονείς καταγγέλλουν τον διευθυντή του δημοτικού Νέων Στύρων Ευβοίας για σεξουαλική παρενόχληση και δηλώνουν την πρόθεσή τους να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, μέχρι αυτός να απομακρυνθεί οριστικά από τα καθήκοντά του.


Το εν λόγω περιστατικό έχει φτάσει ήδη στην «πόρτα» της Δικαιοσύνης, ενώ τρεις από τους γονείς, έχουν καταθέσει επώνυμες καταγγελίες. Μάλιστα, οι ίδιοι έχουν απευθυνθεί από τον περασμένο Οκτώβριο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, από την οποία, ωστόσο, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.


Για σήμερα Τετάρτη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει προγραμματίσει εκ νέου συνάντηση, με επίκεντρο το εν λόγω θέμα. «Θέλουμε να μην ξαναστείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο μέχρι να μας απαντήσουν ότι έχουν απομακρύνει αυτόν τον άνθρωπο από το σχολείο, έως να τελειώσει η υπόθεση και νομικώς και διοικητικώς», ισχυρίζονται.


Πηγή: news247,gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X