Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Η πλατεία αλλάζει όψη
Εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Μέμου, επιφάνειας περίπου 15 στρεμμάτων, αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα στον Κορυδαλλό.Ανάμεσα στις επεμβάσεις που θα γίνουν είναι η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η κατασκευή διαδρόμων κυκλοφορίας για προσβασιμότητα από πεζούς κάθε ηλικίας και άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και η δημιουργία παιδότοπων, ενός μεγάλου και ενός μικρότερου, με ειδικά σχεδιασμένα όργανα για παιδιά με κινητικές δυσκολίες.Η πλατεία με τη σημερινή της όψη διαθέτει πλούσιο πράσινο μεν, το οποίο δεν αναδεικνύεται δε, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Στόχος της ανάπλασης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι να γίνει επισκέψιμη και προσβάσιμη από τους πολίτες.

Η πλατεία αλλάζει όψη

Εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Μέμου, επιφάνειας περίπου 15 στρεμμάτων, αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα στον Κορυδαλλό.

Ανάμεσα στις επεμβάσεις που θα γίνουν είναι η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η κατασκευή διαδρόμων κυκλοφορίας για προσβασιμότητα από πεζούς κάθε ηλικίας και άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και η δημιουργία παιδότοπων, ενός μεγάλου και ενός μικρότερου, με ειδικά σχεδιασμένα όργανα για παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Η πλατεία με τη σημερινή της όψη διαθέτει πλούσιο πράσινο μεν, το οποίο δεν αναδεικνύεται δε, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Στόχος της ανάπλασης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι να γίνει επισκέψιμη και προσβάσιμη από τους πολίτες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X