Στα «χέρια» της αστυνομίας εγκληματική οργάνωση

Με τη σύλληψη έξι ατόμων στις περιοχές του Αλίμου και του Ν. Ηρακλείου εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε δημόσιους οργανισμούς και διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνολικά συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση πέντε άτομα από την Αλβανία, ηλικίας 27, 28, 30, 32 και 38 ετών και ένα άτομο 35 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους. Δύο από τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει την περασμένη εβδομάδα την ένοπλη ληστεία στη ΔΕΗ Περιστερίου που είχε καταλήξει σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή του Αλίμου. Μετά τη σύλληψή τους το σύνολο του ποσού που αφαιρέθηκε από τη ΔΕΗ βρέθηκε σε ένα από τα κατασχεμένα αυτοκίνητα και αποδόθηκε στη Διευθύντρια του υποκαταστήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις από το 2012 και ήταν εξοπλισμένοι με όπλα, κλεμμένες μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων και πλαστογραφημένα έγγραφα. Επίσης, ενοικίαζαν σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής που τα χρησιμοποιούσαν άλλα ως κρησφύγετα και άλλα ως ορμητήρια για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι, η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει μία ένοπλη ληστεία και πέντε διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων. Μέσα στο 2012, η εγκληματική οργάνωση διέπραξε ληστεία στο υποκατάστημα της Δ.Ε.Η. στη Νίκαια και διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων στο Μαραθώνα, στο Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα.

Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων, από τις παραπάνω ληστείες και κλοπές, ανέρχεται στα 500.000 ευρώ. Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο πραγματοποίησαν άλλες οκτώ απόπειρες διαρρήξεων χρηματοκιβωτίων σε σούπερ μάρκετ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα