Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Προς νέα αναβολή στον εποπτικό ρόλο της ΕΚΤ
Για εμπλοκή στην πολύκροτη τραπεζική ενοποίηση της ευρωζώνης κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg καθώς αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα να μην αναλάβει τελικά το ρόλο του εποπτικού οργάνου για τον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο πριν τα τέλη του 2014.Το πρακτορείο επικαλείται δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που αναφέρουν ότι η αναβολή στο χρονοδιάγραμμα της τραπεζικής ενοποίησης αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη χρονοβόρο διαδικασία επικύρωσης της Γερμανίας. Επισημαίνεται ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα αναλάμβανε εποπτικό ρόλο από το Μάρτιο. Στη συνέχεια αναβλήθηκε για τον Ιούλιο και τώρα όλα δείχνουν ότι η ευρωζώνη οδηγείται σε νέα αναβολή.Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Scheauble δηλώνει ότι είναι "ανοησία

Προς νέα αναβολή στον εποπτικό ρόλο της ΕΚΤ

Για εμπλοκή στην πολύκροτη τραπεζική ενοποίηση της ευρωζώνης κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg καθώς αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα να μην αναλάβει τελικά το ρόλο του εποπτικού οργάνου για τον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο πριν τα τέλη του 2014.

Το πρακτορείο επικαλείται δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που αναφέρουν ότι η αναβολή στο χρονοδιάγραμμα της τραπεζικής ενοποίησης αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη χρονοβόρο διαδικασία επικύρωσης της Γερμανίας. Επισημαίνεται ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα αναλάμβανε εποπτικό ρόλο από το Μάρτιο. Στη συνέχεια αναβλήθηκε για τον Ιούλιο και τώρα όλα δείχνουν ότι η ευρωζώνη οδηγείται σε νέα αναβολή.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Scheauble δηλώνει ότι είναι «ανοησία

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X