Ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ, αλλά….

Ο Σωκράτης Φυτανίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την παραμονή του στην ομάδα του Ατρομήτου και τη μη επίτευξη συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ, καθώς επίσης για τον πρώην συμπαίκτη του, Γιάννη Σκόνδρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έλληνας αμυντικός στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra 103,3”:

Για το 4ετές συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο: “Ηταν προς συζήτηση εδώ και αρκετό καιρό (σ.σ. η χρονική διάρκεια). Ηταν συνειδητή επιλογή. Ο χρόνος θα δείξει αν έχω πάρει τη σωστή απόφαση ή όχι. Όλα θα τα μάθουμε στον αγωνιστικό χώρο”.

Για τα επιτεύγματα του Ατρόμητου: “Ο Ατρόμητος μεγαλώνει, κάνει βήματα κάθε σεζόν, έχει πετύχει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι μια υπολογίσιμη, μια ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου, με δεδομένα τα προβλήματα που έχει το ποδόσφαιρο και ακόμα και μεγάλες ομάδες είναι σε καθοδική πορεία. Σε συνδυασμό με τη σοβαρή δουλειά που γίνεται, ο Ατρόμητος αναδεικνύεται και πλησιάζει αργά και με σταθερά βήματα κοντά στις μεγάλες ομάδες”.

Για το πότε θα παίξει μπάλα στη Θεσσαλονίκη: “Δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή. Στον αγωνιστικό χώρο κρινόμαστε όλοι. Τα συμβόλαια είναι απλά για να υπάρχουν. Πρέπει να τα υποστηρίζεις καθημερινά στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα ήθελα να έρθω στη Θεσσαλονίκη, σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ, όμως κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε, όπως τα έχει ένας παίκτης στο μυαλό του. Ετσι είναι τα πράγματα, το ποδόσφαιρο συνεχίζεται για έναν επαγγελματία, όπως εγώ. Εχω μάθει να στηρίζω τις επιλογές μου και αυτό θα κάνω τα επόμενα χρόνια”.

Για τον Σκόνδρα που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ: “Ο Γιάννης είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Εχει την ευκαιρία σε μια μεγάλη ομάδα να βελτιωθεί και να πετύχει και άλλα πράγματα. Αν και σε νεαρή ηλικία ήδη έχει πετύχει και έχει ζήσει αρκετά πράγματα με τον Ατρόμητο. Του δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί περισσότερο, να ξεδιπλώσει το ταλέντο του σε ένα μεγάλο σύλλογο. Ομως, όπως είπα και πριν, όλοι κρινόμαστε στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι ο Γιάννης θα τα καταφέρει και θα βγάλει τον καλό του εαυτό και θα του δοθεί η ευκαιρία να κληθεί στην Εθνική. Εκεί βέβαια υπάρχει ένας πολύ καλός παίκτης, ο Τοροσίδης, όμως και ο Γιάννης είναι εξίσου καλός ποδοσφαιριστής που θα αποτελέσει το δεξί μπακ της εθνικής τα επόμενα χρόνια”.

Για το πόσο θα τον βοηθήσει η συνεργασία με τον Χουμπ Στέφενς: “Η δυνατότητα συνεργασίας με έναν προπονητή που έχει υψηλές παραστάσεις είναι θετικό, μιας και μπορεί να βοηθήσει οποιοδήποτε παίκτη να εξελιχθεί, να μάθει πράγματα και να εξελίξει την καριέρα του προς το καλύτερο”.

Πηγή: www.sport.gr

Σχετικά άρθρα