Ακόμα μια νεκρή χελώνα στη Ζάκυνθο

Η ειδοποίηση ήρθε από ευαισθητοποιημένους πολίτες που έβλεπαν μια χελώνα να επιπλέει ακίνητη στο θαλάσσιο χώρο της παραλίας Τσιλιβή Ζακύνθου.

Το Λιμεναρχείο ειδοποίησε τον ΑΡΧΕΛΩΝ και έσπευσαν οι εθελοντές του. Η χελώνα ήταν νεκρή τυλιγμένη σε ένα μακάβριο κουβάρι από πετονιές, πιασμένο σε βράχια του βυθού. Όπως φάνηκε από την αυτοψία η χελώνα είχε μπλεχτεί σε παραγάδι βυθού και προσπαθώντας να απελευθερωθεί μπλεκόταν όλο και περισσότερο. Κάποια στιγμή δεν μπορούσε πια να βγει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει και πέθανε από ασφυξία. Η εμπλοκή σε αλιευτικά μέσα είναι η δεύτερη κύρια απειλή για τις θαλάσσιες χελώνες, μετά την υποβάθμιση των παραλιών ωοτοκίας.

Η χελώνα αυτή είχε έναν αργό θάνατο. Το τραγικότερο όμως είναι ότι η χελώνα ήταν αρσενική. Οι αρσενικές χελώνες έρχονται για αναπαραγωγή στη Ζάκυνθο λίγο πριν από τις θηλυκές, δηλαδή από τον Απρίλιο. Η Ζάκυνθος εκτός από το ότι είναι η μεγαλύτερη περιοχή αναπαραγωγής της Καρέττα στη Μεσόγειο έχει και μια άλλη σημαντικότατη ιδιαιτερότητα. Ορισμένες παραλίες της “παράγουν Bank Guide – Guide to All Indian Bank

Σχετικά άρθρα