Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Τα πρώτα βήματα της μικρής αντιλόπης
Μια μικρή αντιλόπη- άδακα υποδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες ο ζωολογικός κήπος Brookfield Zoo στο Σικάγο. Το αρσενικό μικρό γεννήθηκε στο χώρο όπου ζει η μητέρα του και είναι προσβάσιμος από τους επισκέπτες κι έτσι πολλοί έγιναν μάρτυρες της στιγμής που ήρθε στον κόσμο.Η γέννηση του μικρού είναι σημαντική και για έναν επιπλέον λόγο: το είδος αυτό, ο άδακας, είναι στα όρια της εξαφάνισης στη Σαχάρα της Αφρικής. Περίπου 200 άδακες ζουν σε ζωολογικούς κήπους της Βόρειας Αμερικής και 300 σε συνθήκες ελευθερίας, οπότε κάθε μικρό που γεννιέται γεννά και ελπίδες για τη διάσωση του είδους.Εκτός από την 4χρονη Sara, μητέρα του μικρού, ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί και άλλους άδακες: ανάμεσά τους η 13χρονη Martha, η 5χρονη Mali και η 15χρονη Mona. Όλες εγκυμονούν και αναμένεται να φέρουν στον κόσμο τα μικρά τους μέσα στο καλοκαίρι.ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Τα πρώτα βήματα της μικρής αντιλόπης

Μια μικρή αντιλόπη- άδακα υποδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες ο ζωολογικός κήπος Brookfield Zoo στο Σικάγο. Το αρσενικό μικρό γεννήθηκε στο χώρο όπου ζει η μητέρα του και είναι προσβάσιμος από τους επισκέπτες κι έτσι πολλοί έγιναν μάρτυρες της στιγμής που ήρθε στον κόσμο.

Η γέννηση του μικρού είναι σημαντική και για έναν επιπλέον λόγο: το είδος αυτό, ο άδακας, είναι στα όρια της εξαφάνισης στη Σαχάρα της Αφρικής. Περίπου 200 άδακες ζουν σε ζωολογικούς κήπους της Βόρειας Αμερικής και 300 σε συνθήκες ελευθερίας, οπότε κάθε μικρό που γεννιέται γεννά και ελπίδες για τη διάσωση του είδους.

Εκτός από την 4χρονη Sara, μητέρα του μικρού, ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί και άλλους άδακες: ανάμεσά τους η 13χρονη Martha, η 5χρονη Mali και η 15χρονη Mona. Όλες εγκυμονούν και αναμένεται να φέρουν στον κόσμο τα μικρά τους μέσα στο καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X