Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Νεκρός στην Αλβανία
Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται στα εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα καθώς οι Αλβανοί άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν για να ανανεώσουν το κοινοβούλιό τους σε μια ψηφοφορία που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αμφισβητηθεί και να βυθίσει τη χώρα σε πολιτική κρίση.Ένας νεκρός και ένας τραυματίας ειναι ο απολογισμός μιας σύγκρουσης με πολιτικά κίνητρα μεταξύ οπαδών του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και της αντιπολίτευσης στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ δεκάδες μικροεπεισόδια στα εκλογικά κεντρα και επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων των ΜΜΕ στιγματίζουν τη μέχρι τώρα εκλογική διαδικασία.Περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.Τις εκλογές αυτές παρακολουθούν από κοντά πάνω από 9000 παρατηρητές απο τους οποίους περίπου 1000 ξένοι, ενώ μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1990, τα εκλογικά αποτελέσματα αμφισβητούνται συστηματικά.Ο εκπρόσωπος της ΕΕ στα Τίρανα Ετορε Σεκουι καταδίκασε τη δολοφονία του 52χρονου επιτρόπου στο Λατς και απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την ειρηνική διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας."Ενθαρρύνω τους πολιτικούς ηγέτες να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να έχει αρνητική επίπτωση μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη της Αλβανίας, σε αντάλλαγμα για βραχυπρόθεσμα πολιτικά κέρδη", δήλωσε νωρίτερα και ο Όιγκεν Βόλφαρτ, επικεφαλής της αποστολής στα Τίρανα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).Στις κάλπες θα προσέλθουν μέχρι τις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος 3.271.885 Αλβανοί σε 12 εκλογικές περιφέρειες σε όλη τη χώρα για να εκλέξουν τους 140 εκπροσώπους της νέας βουλής. Στις εκλογές συμετέχουν συνολικά 66 κόμματα. Η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι ενταγμένη στους δύο συνασπισμούς, ενώ άλλα τέσσερα κόμματα θα κατέλθουν αυτόνομα στη "μάχη" της κάλπης.Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα ηγείται του συνασπισμού "Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία" που αποτελείται από 37 κόμματα- μεταξύ των οποίων και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) του Βαγγέλη Ντούλε - ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα που κυβερνά τη χώρα επί μία οκταετία, ηγείται του συνασπισμού "Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη", που αποτελείται από 25 κόμματα.Το απλό περιφερειακό αναλογικό σύστημα, καθιστά αναγκαίο τα κόμματα να συνάψουν συμμαχίες, διότι η συμμετοχή σε αυτές, δίνει τη δυνατότητα στα μικρά κόμματα να εκλέξουν βουλευτές.Αποφασιστικός ο ρόλος των μεταναστών από την ΕλλάδαΣτις εκλογές αποφασιστικός αναμένεται να είναι ο ρόλος των μεταναστών. Με ναυλωμένα από τα κόμματα μεταφορικά μέσα αναμένεται να έρθουν να ψηφίσουν περισσότεροι από 100.000 ψηφοφόροι. Ο αριθμός αυτός αφορά κυρίως τους μετανάστες στην Ελλάδα. Μέχρι χθες το μεσημέρι μόνο από την διάβαση της Κακαβιάς εισήλθαν περισσότεροι από 25.000 ψηφοφόροι. Άλλοι 15.000 πέρασαν τα σύνορα από την Κρυσταλλοπηγή.Η τελευταία δημοσκόπησηΣύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της ιταλικής εταιρίας "IPR Marketing

Νεκρός στην Αλβανία

Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται στα εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα καθώς οι Αλβανοί άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν για να ανανεώσουν το κοινοβούλιό τους σε μια ψηφοφορία που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αμφισβητηθεί και να βυθίσει τη χώρα σε πολιτική κρίση.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας ειναι ο απολογισμός μιας σύγκρουσης με πολιτικά κίνητρα μεταξύ οπαδών του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και της αντιπολίτευσης στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ δεκάδες μικροεπεισόδια στα εκλογικά κεντρα και επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων των ΜΜΕ στιγματίζουν τη μέχρι τώρα εκλογική διαδικασία.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Τις εκλογές αυτές παρακολουθούν από κοντά πάνω από 9000 παρατηρητές απο τους οποίους περίπου 1000 ξένοι, ενώ μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1990, τα εκλογικά αποτελέσματα αμφισβητούνται συστηματικά.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ στα Τίρανα Ετορε Σεκουι καταδίκασε τη δολοφονία του 52χρονου επιτρόπου στο Λατς και απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την ειρηνική διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

"Ενθαρρύνω τους πολιτικούς ηγέτες να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να έχει αρνητική επίπτωση μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη της Αλβανίας, σε αντάλλαγμα για βραχυπρόθεσμα πολιτικά κέρδη", δήλωσε νωρίτερα και ο Όιγκεν Βόλφαρτ, επικεφαλής της αποστολής στα Τίρανα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Στις κάλπες θα προσέλθουν μέχρι τις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος 3.271.885 Αλβανοί σε 12 εκλογικές περιφέρειες σε όλη τη χώρα για να εκλέξουν τους 140 εκπροσώπους της νέας βουλής. Στις εκλογές συμετέχουν συνολικά 66 κόμματα. Η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι ενταγμένη στους δύο συνασπισμούς, ενώ άλλα τέσσερα κόμματα θα κατέλθουν αυτόνομα στη "μάχη" της κάλπης.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα ηγείται του συνασπισμού "Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία" που αποτελείται από 37 κόμματα- μεταξύ των οποίων και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) του Βαγγέλη Ντούλε – ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα που κυβερνά τη χώρα επί μία οκταετία, ηγείται του συνασπισμού "Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη", που αποτελείται από 25 κόμματα.

Το απλό περιφερειακό αναλογικό σύστημα, καθιστά αναγκαίο τα κόμματα να συνάψουν συμμαχίες, διότι η συμμετοχή σε αυτές, δίνει τη δυνατότητα στα μικρά κόμματα να εκλέξουν βουλευτές.

Αποφασιστικός ο ρόλος των μεταναστών από την Ελλάδα

Στις εκλογές αποφασιστικός αναμένεται να είναι ο ρόλος των μεταναστών. Με ναυλωμένα από τα κόμματα μεταφορικά μέσα αναμένεται να έρθουν να ψηφίσουν περισσότεροι από 100.000 ψηφοφόροι. Ο αριθμός αυτός αφορά κυρίως τους μετανάστες στην Ελλάδα. Μέχρι χθες το μεσημέρι μόνο από την διάβαση της Κακαβιάς εισήλθαν περισσότεροι από 25.000 ψηφοφόροι. Άλλοι 15.000 πέρασαν τα σύνορα από την Κρυσταλλοπηγή.

Η τελευταία δημοσκόπηση

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της ιταλικής εταιρίας "IPR Marketing

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X