Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ιράκ: Διαδοχικές επιθέσεις με τουλάχιστον 21 νεκρούς
Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος που σημειώθηκε το Σάββατο στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Η επίθεση του βομβιστή που πιστεύεται ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, έγινε κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής και άφησε πίσω της επίσης τουλάχιστον 25 τραυματίες.Νωρίτερα οκτώ άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου και ενός καμικάζι σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις με στόχο αστυνομικούς στο βόρειο Ιράκ, ανέφεραν οι δυνάμεις ασφαλείας.Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, εξερράγη σε σημείο ελέγχου στη Μοσούλη, 400 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 15. Στο Κιρκούκ, 250 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, ένοπλοι σκότωσαν τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισαν έναν τέταρτο.Στο Ιράκ παρατηρείται έκρηξη της βίας κατά τους τελευταίους μήνες, εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών της μειονότητας των σουνιτών μουσουλμάνων, εναντίον του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι και της σιιτικής ηγεσίας του. Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι 1.045 άτομα, ως επί το πλείστον άμαχοι και μέλη της αστυνομίας, σκοτώθηκαν τον Μάιο στο Ιράκ, καθιστώντας τον ως τον πλέον "φονικό

Ιράκ: Διαδοχικές επιθέσεις με τουλάχιστον 21 νεκρούς

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος που σημειώθηκε το Σάββατο στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Η επίθεση του βομβιστή που πιστεύεται ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, έγινε κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής και άφησε πίσω της επίσης τουλάχιστον 25 τραυματίες.

Νωρίτερα οκτώ άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου και ενός καμικάζι σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις με στόχο αστυνομικούς στο βόρειο Ιράκ, ανέφεραν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, εξερράγη σε σημείο ελέγχου στη Μοσούλη, 400 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 15. Στο Κιρκούκ, 250 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, ένοπλοι σκότωσαν τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισαν έναν τέταρτο.

Στο Ιράκ παρατηρείται έκρηξη της βίας κατά τους τελευταίους μήνες, εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών της μειονότητας των σουνιτών μουσουλμάνων, εναντίον του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι και της σιιτικής ηγεσίας του. Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι 1.045 άτομα, ως επί το πλείστον άμαχοι και μέλη της αστυνομίας, σκοτώθηκαν τον Μάιο στο Ιράκ, καθιστώντας τον ως τον πλέον "φονικό

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X