Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Bug του Facebook εκθέτει 6 εκατομμύρια email και τηλέφωνα χρηστών
Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο εντόπισε ένα νέο κενό ασφαλείας στα συστήματα του που εξέθεσε προσωπικά δεδομένα των χρηστών του όπως διευθύνσεις email και τηλέφωνα.Το bug εντοπίστηκε σε ένα εργαλείο downloading του Facebook με την ονομασία Download Your Information το οποίο παρέχει στους χρήστες ένα πλήρες ιστορικό των δεδομένων τους όπως φωτογραφίες, video, δημοσιεύσεις και προσωπικές πληροφορίες. Το πρόβλημα προήλθε από τον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να συνδέσει τους χρήστες του με τις επαφές τους από τα Gmai, Yahoo και άλλες υπηρεσίες, συγχωνεύοντας τες με τις πληροφορίες των επαφών τους στο Facebook.Η Facebook ανακοίνωσε ότι περίπου 6 εκατομμύρια διευθύνσεις email και τηλεφωνικοί αριθμοί βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε άλλους χρήστες του Facebook (όχι developers ή διαφημιστές) ωστόσο άλλες προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες δε διέρρευσαν. Αυτή τη στιγμή το κοινωνικό δίκτυο απομάκρυνε το bug αφού όμως είχε παραμείνει ενεργό για περισσότερο από μια εβδομάδα.Πηγή:techgear.gr

Bug του Facebook εκθέτει 6 εκατομμύρια email και τηλέφωνα χρηστών

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο εντόπισε ένα νέο κενό ασφαλείας στα συστήματα του που εξέθεσε προσωπικά δεδομένα των χρηστών του όπως διευθύνσεις email και τηλέφωνα.

Το bug εντοπίστηκε σε ένα εργαλείο downloading του Facebook με την ονομασία “Download Your Information” το οποίο παρέχει στους χρήστες ένα πλήρες ιστορικό των δεδομένων τους όπως φωτογραφίες, video, δημοσιεύσεις και προσωπικές πληροφορίες. Το πρόβλημα προήλθε από τον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να συνδέσει τους χρήστες του με τις επαφές τους από τα Gmai, Yahoo και άλλες υπηρεσίες, συγχωνεύοντας τες με τις πληροφορίες των επαφών τους στο Facebook.

Η Facebook ανακοίνωσε ότι περίπου 6 εκατομμύρια διευθύνσεις email και τηλεφωνικοί αριθμοί βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε άλλους χρήστες του Facebook (όχι developers ή διαφημιστές) ωστόσο άλλες προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες δε διέρρευσαν. Αυτή τη στιγμή το κοινωνικό δίκτυο απομάκρυνε το bug αφού όμως είχε παραμείνει ενεργό για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Πηγή:techgear.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X