Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Εξτρεμιστές σουνίτες σκότωσαν τέσσερις σιίτες
Τέσσερα μέλη της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Αιγύπτου σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια αιματηρής επίθεσης από ριζοσπάστες ισλαμιστές σε ένα χωριό νότια του Καΐρου, ανέφεραν ιατρικές πηγές και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφάλειας.Οι σκληροπυρηνικοί ριζοσπάστες ισλαμιστές επιτέθηκαν στο σπίτι ενός τοπικού ηγέτη των σιιτών σε χωριό της Γκίζας, κατηγορώντας τον για επιχείρηση προσηλυτισμού υπέρ της συγκεκριμένης θρησκευτικής ομάδας του Ισλάμ.Οι εξτρεμιστές εισέβαλαν στο σπίτι χτύπησαν μέχρι θανάτου όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό της οικείας και στη συνέχεια περιέφεραν τα πτώματα τους στο δρόμο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, Αλ Αχράμ.Οι εξτρεμιστές σουνίτες θεωρούν τους σιίτες αιρετικούς. Οι σιίτες αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του πληθυσμού της Αιγύπτου και έχουν εκφράσει ανησυχίες για την άνοδο της επιρροής των εξτρεμιστών ισλαμιστών από την εξέγερση του 2011και την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξτρεμιστές σουνίτες σκότωσαν τέσσερις σιίτες

Τέσσερα μέλη της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Αιγύπτου σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια αιματηρής επίθεσης από ριζοσπάστες ισλαμιστές σε ένα χωριό νότια του Καΐρου, ανέφεραν ιατρικές πηγές και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφάλειας.

Οι σκληροπυρηνικοί ριζοσπάστες ισλαμιστές επιτέθηκαν στο σπίτι ενός τοπικού ηγέτη των σιιτών σε χωριό της Γκίζας, κατηγορώντας τον για επιχείρηση προσηλυτισμού υπέρ της συγκεκριμένης θρησκευτικής ομάδας του Ισλάμ.

Οι εξτρεμιστές εισέβαλαν στο σπίτι χτύπησαν μέχρι θανάτου όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό της οικείας και στη συνέχεια περιέφεραν τα πτώματα τους στο δρόμο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, Αλ – Αχράμ.

Οι εξτρεμιστές σουνίτες θεωρούν τους σιίτες αιρετικούς. Οι σιίτες αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του πληθυσμού της Αιγύπτου και έχουν εκφράσει ανησυχίες για την άνοδο της επιρροής των εξτρεμιστών ισλαμιστών από την εξέγερση του 2011και την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X