Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ο Πούτιν άλλαξε τον υπουργό Οικονομίας Μπελούσοφ
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε σήμερα τον 54χρονο Αντρέι Μπελούσοφ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το κράτος πρέπει να έχει μεγάλο ρόλο στην οικονομία, ως συνεργάτη του στο Κρεμλίνο και διόρισε τον πρώην πρώτο αντιπρόεδρο της κεντρικής τράπεζας, τον 57χρονο Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, ως αντικαταστάτη του στη θέση του υπουργού Οικονομίας. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την απόφαση αυτή καθώς η Ελβίρα Ναμπιούλινα, πρώην συνεργάτρια του Πούτιν, διαδέχθηκε επισήμως τον Σεργκέι Ιγκνάτιεφ επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας. Ο Ουλιουκάγεφ ήταν δεύτερος στην ιεραρχία της κεντρικής τράπεζας από τον Απρίλιο του 2004 και θεωρούνταν φαβορί μεταξύ των υπερασπιστών της ανεξαρτησίας αυτού του θεσμού για τη θέση του επικεφαλής του μετά την προγραμματισμένη αποχώρηση του Ιγκνάτιεφ. Καθώς όμως η επιλογή του Πούτιν για τη θέση αυτή ήταν η Ναμπιούλινα, ο Ουλιουκάγεφ δύσκολα θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, εκτιμούσε πρόσφατα η ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ο Πούτιν άλλαξε τον υπουργό Οικονομίας Μπελούσοφ

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε σήμερα τον 54χρονο Αντρέι Μπελούσοφ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το κράτος πρέπει να έχει μεγάλο ρόλο στην οικονομία, ως συνεργάτη του στο Κρεμλίνο και διόρισε τον πρώην πρώτο αντιπρόεδρο της κεντρικής τράπεζας, τον 57χρονο Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, ως αντικαταστάτη του στη θέση του υπουργού Οικονομίας.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την απόφαση αυτή καθώς η Ελβίρα Ναμπιούλινα, πρώην συνεργάτρια του Πούτιν, διαδέχθηκε επισήμως τον Σεργκέι Ιγκνάτιεφ επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

Ο Ουλιουκάγεφ ήταν δεύτερος στην ιεραρχία της κεντρικής τράπεζας από τον Απρίλιο του 2004 και θεωρούνταν φαβορί μεταξύ των υπερασπιστών της ανεξαρτησίας αυτού του θεσμού για τη θέση του επικεφαλής του μετά την προγραμματισμένη αποχώρηση του Ιγκνάτιεφ.

Καθώς όμως η επιλογή του Πούτιν για τη θέση αυτή ήταν η Ναμπιούλινα, ο Ουλιουκάγεφ δύσκολα θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, εκτιμούσε πρόσφατα η ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X