Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πριν από 65 χρόνια έτρεξε το πρώτο ηλεκτρονικά αποθηκευμένο πρόγραμμα υπολογιστή
H επίσημη ονομασία του μηχανήματος που κατασκεύσαν και χρησιμοποίησαν οι Freddie Williams, Tom Kilburn και Geoff Tootill ήταν Manchester Small Scale Experimental Machine (αν και οι ίδιοι συνήθιζαν να το αποκαλούν Baby), είχε μήκος 5 μέτρα και ζυγίζε 1 τόνο!Σκοπός της κατασκευής του ήταν να αποτελέσει δοκιμαστική πλατφόμα για το σωλήνα Williams, ένα μέσο αποθήκευσης δυαδικών ψηφίων (bits) κάνοντας χρήση καθοδικού σωλήνα. Το επίτευγμα τους ήταν εξαιρετικά σημαντικό καθώς μέχρι τότε δεν υπήρχε κάποιος οικονομικός τρόπος αποθήκευσης πληροφοριών σε ηλεκτρονική μορφή.Με άλλα λόγια, ο σωλήνας Williams-Kilburn αποτέλεσε την πρώτη μορφή RAM έστω και αν η μνήμη του Baby μπορούσε να αποθηκεύσει μόλις 1024 bits (128 bytes). Δυστυχώς το μηχάνημα δεν υπάρχει πια και το μόνο υπάρχει είναι αντίγραφο του στο Museum of Science and Industry στην πόλη του Manchester.Πηγή:techgear.gr

Πριν από 65 χρόνια έτρεξε το πρώτο ηλεκτρονικά αποθηκευμένο πρόγραμμα υπολογιστή

H επίσημη ονομασία του μηχανήματος που κατασκεύσαν και χρησιμοποίησαν οι Freddie Williams, Tom Kilburn και Geoff Tootill ήταν Manchester Small Scale Experimental Machine (αν και οι ίδιοι συνήθιζαν να το αποκαλούν Baby), είχε μήκος 5 μέτρα και ζυγίζε 1 τόνο!

Σκοπός της κατασκευής του ήταν να αποτελέσει δοκιμαστική πλατφόμα για το σωλήνα Williams, ένα μέσο αποθήκευσης δυαδικών ψηφίων (bits) κάνοντας χρήση καθοδικού σωλήνα. Το επίτευγμα τους ήταν εξαιρετικά σημαντικό καθώς μέχρι τότε δεν υπήρχε κάποιος οικονομικός τρόπος αποθήκευσης πληροφοριών σε ηλεκτρονική μορφή.

Με άλλα λόγια, ο σωλήνας Williams-Kilburn αποτέλεσε την πρώτη μορφή RAM έστω και αν η μνήμη του Baby μπορούσε να αποθηκεύσει μόλις 1024 bits (128 bytes). Δυστυχώς το μηχάνημα δεν υπάρχει πια και το μόνο υπάρχει είναι αντίγραφο του στο Museum of Science and Industry στην πόλη του Manchester.

Πηγή:techgear.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X