Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ο Ερντογάν εκθειάζει την τουρκική αστυνομία
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η αστυνομία της χώρας του, η οποία έχει επικριθεί από τη διεθνή κοινότητα για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων, έγραψε "ηρωικό έπος"."Η τουρκική αστυνομία έγραψε ένα ηρωικό έπος. Οι αστυνομικές μας δυνάμεις πέρασαν με επιτυχία το τεστ της δημοκρατίας", τόνισε ο Ερντογάν σε τελετή αποφοίτησης στην αστυνομική σχολή της 'Αγκυρας.Στην ομιλία του ο Ερντογάν καταφέρθηκε για μια ακόμα φορά εναντίον πολλών χωρών της ΕΕ, κυρίως της Γερμανίας, οι οποίες καταδίκασαν την καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία στην Τουρκία."Η αστυνομία μας είναι θύμα των πυρών και απάντησε με δακρυγόνα και αντλίες νερού. Εάν ανατρέξουν στο κοινοτικό κεκτημένο θα δουν ότι αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμα της αστυνομίας, η οποία ενήργησε με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία", υποστήριξε.Το χωρίς προηγούμενο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος, που άρχισε στις 31 Μαΐου, στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό, ενώ περίπου 8.000 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, 60 σοβαρά.Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, την οποία δημοσίευσε χθες η Μιλιέτ, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Τουρκία από τις 31 Μαΐου και περίπου 5.000 συνελήφθησαν.Ο Ερντογάν θα δεχθεί αύριο τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος έχει απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση απέναντι στους διαδηλωτές.Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν κατά την άφιξή του σήμερα στο Λουξεμβούργο για τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, προειδοποίησε την Τουρκία να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες.

Ο Ερντογάν εκθειάζει την τουρκική αστυνομία

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η αστυνομία της χώρας του, η οποία έχει επικριθεί από τη διεθνή κοινότητα για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων, έγραψε «ηρωικό έπος».

«Η τουρκική αστυνομία έγραψε ένα ηρωικό έπος. Οι αστυνομικές μας δυνάμεις πέρασαν με επιτυχία το τεστ της δημοκρατίας», τόνισε ο Ερντογάν σε τελετή αποφοίτησης στην αστυνομική σχολή της ‘Αγκυρας.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν καταφέρθηκε για μια ακόμα φορά εναντίον πολλών χωρών της ΕΕ, κυρίως της Γερμανίας, οι οποίες καταδίκασαν την καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία στην Τουρκία.

«Η αστυνομία μας είναι θύμα των πυρών και απάντησε με δακρυγόνα και αντλίες νερού. Εάν ανατρέξουν στο κοινοτικό κεκτημένο θα δουν ότι αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμα της αστυνομίας, η οποία ενήργησε με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία», υποστήριξε.

Το χωρίς προηγούμενο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος, που άρχισε στις 31 Μαΐου, στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό, ενώ περίπου 8.000 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, 60 σοβαρά.

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, την οποία δημοσίευσε χθες η Μιλιέτ, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Τουρκία από τις 31 Μαΐου και περίπου 5.000 συνελήφθησαν.

Ο Ερντογάν θα δεχθεί αύριο τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος έχει απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση απέναντι στους διαδηλωτές.

Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ‘Αντερς Φογκ Ράσμουσεν κατά την άφιξή του σήμερα στο Λουξεμβούργο για τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, προειδοποίησε την Τουρκία να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X