Κατέλαβαν το αρχηγείο ριζοσπάστη σουνίτη σεΐχη

Ο στρατός του Λιβάνου έθεσε αργά χθες το βράδυ υπό τον έλεγχό του το γενικό αρχηγείο των υποστηρικτών ενός ριζοσπάστη σουνίτη σεΐχη στη νότια πόλη Σιδώνα, μετά τον θάνατο 16 στρατιωτών σε μάχες που δείχνουν την αυξανόμενη ένταση στη χώρα η οποία έχει σχέση με τη σύγκρουση στη γειτονική Συρία.

Πρόκειται για το σοβαρότερο περιστατικό στον Λίβανο από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία, η οποία διχάζει βαθιά τη χώρα ανάμεσα στους υποστηρικτές, στην πλειοψηφία τους σιίτες, του συριακού καθεστώτος και στους πολέμιούς του, στην πλειοψηφία τους σουνίτες.

Οι μάχες ξέσπασαν όταν οι υποστηρικτές του σεΐχη Αχμαντ αλ-Ασίρ επιτέθηκαν σε στρατιωτικό οδόφραγμα στην περιοχή Άμπρα, στα περίχωρα της Σιδώνας, πριν οχυρωθούν στο γενικό τους αρχηγείο, το τέμενος όπου χοροστατεί της προσευχής ο σεΐχης και τα γύρω κτίρια.

Ο στρατός που είχε υποσχεθεί να επαναφέρει την ασφάλεια στη Σιδώνα, έθεσε υπό τον έλεγχό του τον τομέα αυτό απόψε, αφού έχασε 16 άνδρες του στις συγκρούσεις αυτές με βαριά πυροβόλα και ρουκέτες.

Η κυβέρνηση κήρυξε για σήμερα ημέρα εθνικού πένθους για τους πεσόντες στρατιώτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα