Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αυξημένο έως και 100% το τέλος επιτηδεύματος
Αυξημένα κατά 30% έως και 100% θα είναι τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος, για τη χρήση του 2012 περίπου 900 χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.Οσοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είχαν καθόλου δραστηριότητα το 2012 μπορούν να γλιτώσουν από το τέλος επιτηδεύματος μόνο εφόσον έχουν ήδη υποβάλει ή εφόσον υποβάλουν εκπρόθεσμα δήλωση διακοπής εργασιών με ημερομηνία διακοπής μέχρι τις 31-12-2011 το αργότερο!Σύμφωνα ειδικότερα, με τα όσα διευκρινίζονται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη:1. Το τέλος επιτηδεύματος θα επιβληθεί φέτος σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν, δραστηριότητα μέσα στη διαχειριστική περίοδο 2012. Η μη άσκηση δραστηριότητας μέσα στο 2012 αναγνωρίζεται μόνο εφόσον έχει υποβληθεί δήλωση διακοπής εργασιών στη ΔΟΥ, ακόμη κι αν αυτή υποβλήθηκε εκπρόθεσμα.2. Από φέτος τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος αυξάνονται κατά 150 έως και 500 ευρώ ή κατά 30% έως και 100%. Η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος δεν ισχύει για τις Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες καθώς και για φυσικά πρόσωπο που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με έως 3 φυσικά ή και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από 1 φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Τα φυσικά πρόσωπα που υπάγονται στις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να συμπληρώσουν τους κωδικούς 019-020, που βρίσκονται στην παράγραφο 11 του Πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της φορολογικής δήλωσης (του έντυπου Ε1).ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Αυξημένο έως και 100% το τέλος επιτηδεύματος

Αυξημένα κατά 30% έως και 100% θα είναι τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος, για τη χρήση του 2012 περίπου 900 χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οσοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είχαν καθόλου δραστηριότητα το 2012 μπορούν να γλιτώσουν από το τέλος επιτηδεύματος μόνο εφόσον έχουν ήδη υποβάλει ή εφόσον υποβάλουν εκπρόθεσμα δήλωση διακοπής εργασιών με ημερομηνία διακοπής μέχρι τις 31-12-2011 το αργότερο!

Σύμφωνα ειδικότερα, με τα όσα διευκρινίζονται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη:

1. Το τέλος επιτηδεύματος θα επιβληθεί φέτος σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν, δραστηριότητα μέσα στη διαχειριστική περίοδο 2012. Η μη άσκηση δραστηριότητας μέσα στο 2012 αναγνωρίζεται μόνο εφόσον έχει υποβληθεί δήλωση διακοπής εργασιών στη ΔΟΥ, ακόμη κι αν αυτή υποβλήθηκε εκπρόθεσμα.

2. Από φέτος τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος αυξάνονται κατά 150 έως και 500 ευρώ ή κατά 30% έως και 100%. Η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος δεν ισχύει για τις Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες καθώς και για φυσικά πρόσωπο που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με έως 3 φυσικά ή και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από 1 φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Τα φυσικά πρόσωπα που υπάγονται στις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να συμπληρώσουν τους κωδικούς 019-020, που βρίσκονται στην παράγραφο 11 του Πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της φορολογικής δήλωσης (του έντυπου Ε1).

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X