Στα… βαθιά με το «καλημέρα» ο Μανιάτης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ πρόκειται να έχει αύριο αντιπροσωπεία της Κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαιτζάν, ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης για την επιλογή του αγωγού που θα κατασκευαστεί για να μεταφέρει το αέριο στην Ευρώπη.

Αυτό ανέφεραν σήμερα παράγοντες του υπουργείου, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης- παραλαβής από τον τέως υπουργό Ευ. Λιβιεράτο στον νέο Γ. Μανιάτη, εκφράζοντας παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία για την απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει το πρότζεκτ του αγωγού ΤΑΡ που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας.

Η απόφαση για την επιλογή μεταξύ του ΤΑΡ και του ανταγωνιστικού σχεδίου Ναμπούκο αναμένεται ως το τέλος του μήνα. Την περασμένη εβδομάδα όπως είναι γνωστό έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα με τον ΤΑΡ, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας φιλοξενούσας χώρας. Στην αντιπροσωπεία του Σαχ Ντενίζ περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη της ΒΡ και της Αζέρικης εταιρίας φυσικού αερίου SOCAR.

Μιλώντας στην τελετή παράδοσης του υπουργείου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης έθεσε ως βασικό στόχο της πολιτικής που θα εφαρμοστεί, την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης που θα είναι στηριγμένη στην αειφορία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Επίσης, τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών. Ο κ. Μανιάτης τόνισε επίσης ότι ο ευρωπαϊκός νότος οφείλει να συμβάλει και στην επίλυση του επισιτιστικού προβλήματος που έρχεται, όπως είπε, οσονούπω στην ΕΕ και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας.

Ο απερχόμενος υπουργός Ευ. Λιβιεράτος καλωσόρισε “στο σπίτι του”, όπως είπε, τον κ. Μανιάτη και στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του, ως υφυπουργού κατά την περίοδο 2009-2012 στην ανάδειξη του θέματος των ερευνών για υδρογονάνθρακες. Ευχαρίστησε επίσης τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για την εμπιστοσύνη του αλλά και τη στήριξη σε δύσκολα σημεία κατά τον χρόνο που πέρασε.

Στη στενή και άψογη συνεργασία με τον απερχόμενο υπουργό “στάθηκαν

Σχετικά άρθρα