Υπέρ μιας λύσης δύο κρατών στο Μεσανατολικό

Υπέρ της εξεύρεσης μιας λύσης δύο κρατών στο Μεσανατολικό τάχθηκε η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εγκρίνοντας την έκθεση του Ιταλού Σοσιαλιστή βουλευτή Πιέτρο Μαρσενάρο σχετικά με την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης τάχθηκε χθες υπέρ μίας λύσης δύο κρατών και δύο λαών στην Παλαιστίνη όπου όλοι οι άνθρωποι, Άραβες, Εβραίοι, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι πολίτες, να μπορούν να απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους, την δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Με το ψήφισμα καλούνται οι αρχές του Ισραήλ να εγγυηθούν τα ίδια δικαιώματα σε όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της αραβικής μειονότητας και να θέσουν τέρμα στις αυθαίρετες συλλήψεις και κρατήσεις Παλαιστινίων.

Παράλληλα, καλείται το Ισραήλ να απελευθερώσει εκείνα από τα φυλακισμένα μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου που δεν έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες, να σταματήσει τους εποικισμούς και την κατασκευή “διαχωριστικού τείχους

Σχετικά άρθρα