Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Δεκάδες νεκροί στην Κίνα από ταραχές
Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών κοντά στην όαση του Τουρπάν, στην περιοχή του Σιντζιάνγκ της βορειο-δυτικής Κίνας που κατοικείται από μουσουλμανικό πληθυσμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Κινέζος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι 17 άνθρωποι- εννέα αστυνομικοί και οκτώ πολίτες- σκοτώθηκαν στην πόλη Λουκτσούν, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας ανοίξουν πυρ και σκοτώσουν δέκα πολίτες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.Νωρίς το πρωί "ταραξίες οπλισμένοι με μαχαίρια επετέθησαν εναντίον αστυνομικών φυλακίων και της έδρας της τοπικής κυβέρνησης" στην πόλη Λουκτσούν, που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της πρωτεύουσας του Σιντζιάνγκ Ουρούμτσι και κοντά στην όαση του Τουρπάν. Οι ταραξίες "μαχαίρωσαν ανθρώπους και πυρπόλησαν αυτοκίνητα της αστυνομίας", σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος. Τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν επί τόπου και η αστυνομία καταδιώκει όσους διέφυγαν.Οι νέες ταραχές σημειώνονται δύο μήνες μετά τις ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτονομιστές της μουσουλμανικής και τουρκόφωνης μειονότητας του Ουιγούρων και τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι στα μέσα του Απριλίου. Η επαρχία Σιντζιάνγκ αποτελεί θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στην εθνότητα των Χαν και του Ουιγούρους, οι οποίοι κατηγορούνται συστηματικά από τις κινεζικές αρχές για "τρομοκρατική και αυτονομιστική" δράση.

Δεκάδες νεκροί στην Κίνα από ταραχές

Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών κοντά στην όαση του Τουρπάν, στην περιοχή του Σιντζιάνγκ της βορειο-δυτικής Κίνας που κατοικείται από μουσουλμανικό πληθυσμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Κινέζος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι 17 άνθρωποι- εννέα αστυνομικοί και οκτώ πολίτες- σκοτώθηκαν στην πόλη Λουκτσούν, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας ανοίξουν πυρ και σκοτώσουν δέκα πολίτες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Νωρίς το πρωί «ταραξίες οπλισμένοι με μαχαίρια επετέθησαν εναντίον αστυνομικών φυλακίων και της έδρας της τοπικής κυβέρνησης» στην πόλη Λουκτσούν, που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της πρωτεύουσας του Σιντζιάνγκ Ουρούμτσι και κοντά στην όαση του Τουρπάν. Οι ταραξίες «μαχαίρωσαν ανθρώπους και πυρπόλησαν αυτοκίνητα της αστυνομίας», σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος. Τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν επί τόπου και η αστυνομία καταδιώκει όσους διέφυγαν.

Οι νέες ταραχές σημειώνονται δύο μήνες μετά τις ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτονομιστές της μουσουλμανικής και τουρκόφωνης μειονότητας του Ουιγούρων και τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι στα μέσα του Απριλίου. Η επαρχία Σιντζιάνγκ αποτελεί θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στην εθνότητα των Χαν και του Ουιγούρους, οι οποίοι κατηγορούνται συστηματικά από τις κινεζικές αρχές για «τρομοκρατική και αυτονομιστική» δράση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X