Opel Astra GTC με 170 ίππους

Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΕΚΚΑ

Η νέα εφαρμογή του καινούργιου κινητήρα 1.6 SIDI Turbo (Spark Ignition Direct Injection) είναι στο εντυπωσιακό μοντέλο Opel Astra GTC. Ο κινητήρας άμεσου ψεκασμού ισχύος 170 ίππων έκανε πρόσφατα την πρεμιέρα του στα Opel Cascada, Astra hatchback και Sports Tourer, καθώς και στο Zafira Tourer. Με μέγιστη ροπή άνω των 26 χλγμ., τελική ταχύτητα 219 χλμ./ώρα, κατανάλωση μόλις 6,1 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 143 γραμ./χλμ., το Astra GTC 1.6 SIDI Turbo κατατάσσεται στην υψηλότερη βαθμίδα της κατηγορίας του.

Ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι η ροπή ξεπερνά τα 28 χλγμ. με τη λειτουργία overboost. Αυτή η λειτουργία προσφέρει στιγμιαία στο όχημα έξτρα ώθηση – χρήσιμη στις προσπεράσεις. Η αύξηση στη ροπή είναι περίπου 22% σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα.

Με τη νέα μονάδα, το Astra GTC επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 8,6” και από 80 στα 120 χλμ./ώρα σε 9,3” με πέμπτη σχέση στο κιβώτιο.

Ανακοινώθηκε ότι ο νέος κινητήρας άμεσου ψεκασμού χαρακτηρίζεται από πολιτισμένη λειτουργία και ομαλή καμπύλη ισχύος με χαμηλή κατανάλωση. Για να επιτύχουν άριστες επιδόσεις και πολιτισμένη λειτουργία, με σκοπό τη βέλτιστη οδηγική άνεση, οι μηχανικοί εξέλιξης επικεντρώθηκαν στα χαμηλά επίπεδα θορύβων και κραδασμών. Ανάμεσα στα μέτρα που έλαβαν ήταν η απομόνωση του καλύμματος εκκεντροφόρων από την κυλινδροκεφαλή μέσω ειδικού συστήματος έδρασης και στεγανοποίησης.

Τα βελτιωμένα εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια παίζουν σημαντικό ρόλο στη μικρότερη κατανάλωση και στα αναβαθμισμένα επίπεδα άνεσης και επιδόσεων. Το ανανεωμένο, χαμηλής τριβής αυτόματο κιβώτιο περιλαμβάνει λειτουργία Active Select για χειροκίνητες αλλαγές σχέσεων, στοχεύοντας σε μία πιο σπορ οδηγική εμπειρία.

Σχετικά άρθρα