ΗΠΑ: Ιστορική απόφαση για τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων

Ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάνθηκε σήμερα ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες που έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο, έχουν τις ίδιες ακριβώς παροχές σε ομοσπονδιακό επίπεδο με τα ζευγάρια ετεροφυλόφιλων. Παράλληλα, άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων στην Καλιφόρνια.

Οι υποθέσεις είχαν να κάνουν με δύο νόμους, την υπεράσπιση της πράξης του γάμου, η οποία δεν επέτρεπε σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους στις παροχές του κράτους, καθώς και ο νόμος της Καλιφόρνια ο οποίος απαγόρευε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την απόφαση, βάσει της οποίας ο πολιτικός γάμος μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου θα εξασφαλίζει ισότιμα δικαιώματα σε ευεργετήματα από το ομοσπονδιακό κράτος και διέταξε τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ να αναθεωρήσει όλους τους σχετικούς ομοσπονδιακούς νόμους ώστε να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της απόφασης αυτής.

“Είμαστε ένας λαός που διακηρύσσουμε πως όλοι έχουν γεννηθεί ίσοι, και πως η αγάπη με την οποία δενόμαστε με τον άλλο είναι εξίσου ίση

Σχετικά άρθρα