Βροχές και τοπικές καταιγίδες

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε για σήμερα.

Real.gr Καιρός 27.6.2013 από realmedialive

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά κατά τόπους στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια και δυτικά περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Παρασκευή

Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο

Καιρός: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Κυριακή

Καιρός: στα βορειοανατολικά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Σχετικά άρθρα