Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο 500ός θανατοποινίτης
Η πολιτεία του Τέξας προχώρησε την Τετάρτη το βράδυ στην 500η εκτέλεση θανατοποινίτη από την επαναφορά της θανατικής ποινής το 1976 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κατάδικος που εκτελέστηκε ήταν μια αφροαμερικανή γυναίκα ηλικίας 52 ετών.Η Κίμπερλι Μακάρθι η οποία πέρασε 14 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στο Τέξας, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 18:37 (23:37 GMT) στη φυλακή "Unit Walls", στο Χάντσβιλ, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης του Τέξας.Η Μακάρθι είχε κριθεί ένοχη για την άγρια δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας το 1997, κατά τη διάρκεια ληστείας. Καταδικάστηκε σε θάνατο το Νοέμβριο του 1998. Η ποινή ανατράπηκε κατά την εκδίκαση της έφεσης, αλλά επιβεβαιώθηκε σε μια δεύτερη δίκη, το Νοέμβριο του 2002.Ο συνήγορός της είχε εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, μετά και την πολύ πρόσφατη άρνηση του δικαστηρίου στο Τέξας να επανεξετάσει την υπόθεσή.Έξω από τη φυλακή είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες διαδηλωτές, πολέμιοι της θανατικής καταδίκης που κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Σταματήστε τις εκτελέσεις στο Τέξας

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο 500ός θανατοποινίτης

Η πολιτεία του Τέξας προχώρησε την Τετάρτη το βράδυ στην 500η εκτέλεση θανατοποινίτη από την επαναφορά της θανατικής ποινής το 1976 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κατάδικος που εκτελέστηκε ήταν μια αφροαμερικανή γυναίκα ηλικίας 52 ετών.

Η Κίμπερλι Μακάρθι η οποία πέρασε 14 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στο Τέξας, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 18:37 (23:37 GMT) στη φυλακή "Unit Walls", στο Χάντσβιλ, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης του Τέξας.

Η Μακάρθι είχε κριθεί ένοχη για την άγρια δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας το 1997, κατά τη διάρκεια ληστείας. Καταδικάστηκε σε θάνατο το Νοέμβριο του 1998. Η ποινή ανατράπηκε κατά την εκδίκαση της έφεσης, αλλά επιβεβαιώθηκε σε μια δεύτερη δίκη, το Νοέμβριο του 2002.Ο συνήγορός της είχε εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, μετά και την πολύ πρόσφατη άρνηση του δικαστηρίου στο Τέξας να επανεξετάσει την υπόθεσή.

Έξω από τη φυλακή είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες διαδηλωτές, πολέμιοι της θανατικής καταδίκης που κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Σταματήστε τις εκτελέσεις στο Τέξας

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X