Ελεύθερες οι ευρωπαίες ακτιβίστριες Femen

Οι τρεις ευρωπαίες ακτιβίστριες της φεμινιστικής ομάδας FEMEN, που κρατούνταν στην Τυνησία, απελευθερώθηκαν από τη φυλακή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) επί τόπου.

Οι τρεις ακτιβίστριες αναχώρησαν από τις γυναικείες φυλακές Μανούμπα λίγο πριν από τις 22:00 GMT, και με ένα βαν της αστυνομίας, μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών για τις τελικές διατυπώσεις πριν από την απελευθέρωσή τους, είπε η πηγή.

Σύμφωνα με το δικηγόρο τους, Σουχάμπ Μπαχίρι, οι τρεις γυναίκες που ήταν υπό κράτηση στην Τυνησία για σχεδόν ένα μήνα θα αναχωρήσουν αεροπορικώς το πρωί της Πέμπτης.

Οι τρεις ακτιβίστριες της Femen είχαν συλληφθεί και κρατούνταν στα προάστια της Τύνιδας από τις 29 Μαΐου επειδή διαδήλωσαν γυμνόστηθες στην Τυνησία για να αξιώσουν την απελευθέρωση της Τυνήσιας ακτιβίστριας της Femen Αμίνα Σμπούι, η οποία έχει φυλακιστεί από τα μέσα Μαΐου. Πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε προηγουμένως καταδικάσει τις τρεις ακτιβίστριες σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών και 1 ημέρας άνευ αναστολής.

Σχετικά άρθρα