Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία
Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία (εποχικά προσαρμοσμένος) μειώθηκε κατά 12.000 τον Ιούνιο σε 2,94 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης της χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,8%, που είναι κοντά στο χαμηλό 20 ετών και σημειώθηκε τους περισσότερους μήνες του 2012, ενώ και για τον Μάιο το ποσοστό ανεργίας αναθεωρήθηκε στο 6,8% από την αρχική εκτίμηση που ήταν 6,9%. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το Bloomberg, καταγράφηκε εν μέσω ενδείξεων ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κινείται σε καλό δρόμο, παρά τη δυσκολία της Ευρωζώνης να εξέλθει από την μακρύτερη ύφεσή της.Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας αυξήθηκε 1,8% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, καθώς η οικοδομική δραστηριότητα ανέκαμψε μετά το βαρύ χειμώνα που είχε μεγαλύτερη από τη συνήθη διάρκεια. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο. Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε μόλις κατά 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, καθώς η Ευρωζώνη, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας, παρέμεινε καθηλωμένη στην ύφεση.Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) αναθεώρησε επί το δυσμενέστερο στις 7 Ιουνίου τις προβλέψεις της για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, αναμένοντας μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% φέτος και 1,5% το 2014 από 0,4% και 1,9%, αντίστοιχα, που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία (εποχικά προσαρμοσμένος) μειώθηκε κατά 12.000 τον Ιούνιο σε 2,94 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης της χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,8%, που είναι κοντά στο χαμηλό 20 ετών και σημειώθηκε τους περισσότερους μήνες του 2012, ενώ και για τον Μάιο το ποσοστό ανεργίας αναθεωρήθηκε στο 6,8% από την αρχική εκτίμηση που ήταν 6,9%. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το Bloomberg, καταγράφηκε εν μέσω ενδείξεων ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κινείται σε καλό δρόμο, παρά τη δυσκολία της Ευρωζώνης να εξέλθει από την μακρύτερη ύφεσή της.

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας αυξήθηκε 1,8% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, καθώς η οικοδομική δραστηριότητα ανέκαμψε μετά το βαρύ χειμώνα που είχε μεγαλύτερη από τη συνήθη διάρκεια. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο. Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε μόλις κατά 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, καθώς η Ευρωζώνη, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας, παρέμεινε καθηλωμένη στην ύφεση.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) αναθεώρησε επί το δυσμενέστερο στις 7 Ιουνίου τις προβλέψεις της για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, αναμένοντας μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% φέτος και 1,5% το 2014 από 0,4% και 1,9%, αντίστοιχα, που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X