Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Η καρδιά υποφέρει ακόμα κι αν έχουμε ελάχιστα περιττά κιλά
Δύο έως έξι κιλά περισσότερα από το φυσιολογικό αρκούν για να αυξηθεί ο κίνδυνος καρδιοπάθειας κατά το ένα πέμπτο, προειδοποιούν σουηδοί επιστήμονες.Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με περίπου 200.000 εθελοντές από την Ευρώπη και την Αυστραλία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 1 μονάδα, αυξάνει κατά 20% τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.Ανάλογες είναι και οι αυξήσεις στον κίνδυνο υπέρτασης, υπερχοληστερολαιμίας, διαβήτη και φλεγμονής στον οργανισμό παράγοντες που επίσης υπονομεύουν την υγεία της καρδιάς.Ο ΔΜΣ υπολογίζεται όταν διαιρεθεί το νυν βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρα). Αύξηση του ΔΜΣ κατά 1 μονάδα ισοδυναμεί με το να διαθέτει κάποιος 2-6 περιττά κιλά, αναλόγως με το ύψος του.Ο ΔΜΣ είναι φυσιολογικός όταν κυμαίνεται από 18,5 έως 25. Από 25 μέχρι 30 σημαίνει πως κάποιος είναι υπέρβαρος, ενώ πάνω από το 30 αρχίζει η παχυσαρκία.Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "PLoS Medicine

Η καρδιά υποφέρει ακόμα κι αν έχουμε ελάχιστα περιττά κιλά

Δύο έως έξι κιλά περισσότερα από το φυσιολογικό αρκούν για να αυξηθεί ο κίνδυνος καρδιοπάθειας κατά το ένα πέμπτο, προειδοποιούν σουηδοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με περίπου 200.000 εθελοντές από την Ευρώπη και την Αυστραλία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 1 μονάδα, αυξάνει κατά 20% τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Ανάλογες είναι και οι αυξήσεις στον κίνδυνο υπέρτασης, υπερχοληστερολαιμίας, διαβήτη και φλεγμονής στον οργανισμό – παράγοντες που επίσης υπονομεύουν την υγεία της καρδιάς.

Ο ΔΜΣ υπολογίζεται όταν διαιρεθεί το νυν βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρα). Αύξηση του ΔΜΣ κατά 1 μονάδα ισοδυναμεί με το να διαθέτει κάποιος 2-6 περιττά κιλά, αναλόγως με το ύψος του.

Ο ΔΜΣ είναι φυσιολογικός όταν κυμαίνεται από 18,5 έως 25. Από 25 μέχρι 30 σημαίνει πως κάποιος είναι υπέρβαρος, ενώ πάνω από το 30 αρχίζει η παχυσαρκία.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "PLoS Medicine

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X