Γαλλία: 600 εκατ. ευρώ για 300.000 άνεργους νέους

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους τουλάχιστον έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα ωφελήσει 300.000 νέους στη Γαλλία και το ποσό του προγράμματος που θα διατεθεί είναι 600 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι αρχηγοί των κρατών μελών της ΕΕ αποφάσισαν την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή να αποδεσμεύσουν από το 2014-2015 έξι δισεκατομμύρια ευρώ για την απασχόληση των νέων, για να αυξήσουν αυτό το ποσό στη συνέχεια στα οκτώ δισεκατομμύρια.

Για τη Γαλλία “αυτό αντιστοιχεί για τα επόμενα δύο χρόνια σε 600 εκατομμύρια ευρώ για 300.000 νέους άνεργους”, δήλωσε ο πρόεδρος Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μόνο στις περιοχές της Γαλλίας “όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνά το 25% του ενεργού πληθυσμού κάτω των 25 ετών”, διευκρίνισε.

Η Γαλλία πρέπει στο εξής να προσαρμόσει στην εθνική της νομοθεσία την “εγγύηση για τη νεολαία” που εγκρίθηκε από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Η σύσταση των μέτρων αυτών προβλέπει ότι ένας νέος πρέπει να δέχεται προσφορά καλής ποιότητας εργασίας, τέσσερις μήνες αφότου έχασε τη δουλειά του ή ολοκλήρωσε τις σπουδές του ή μια νέα μαθητεία ή μια άσκηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα