Μηχανή καφέ με δυνατότητες… εκτύπωσης

Ο αφρός ενός latte καφέ προσφέρεται για να ξεδιπλώσει κανείς τα καλλιτεχνικά του ταλέντα. Έχουμε δει πολλές φορές περίεργα σχέδια και σχήματα που άλλες φορές εντυπωσιάζουν και άλλες μας αφήνουν αδιάφορους.

Στην Ταϊβάν αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και δημιουργήσουν την πρώτη μηχανή καφέ με δυνατότητες εκτύπωσης. Πρόκειται για μία εφεύρεση που δίνει τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε να στολίσει με μία φωτογραφία τον καφέ του.

Η ιδέα ανήκει στην εταιρία Let’s Coffee της Ταϊβάν, που διαθέτει μία αλυσίδα από περίπτερα πώλησης καφέ, μέσα στα καταστήματα Family Mart της χώρας. Η όλη διαδικασία είναι αρκετά απλή: Κατά την παραγγελία ενός latte, ζητείται από τους πελάτες να τραβήξουν μία φωτογραφία με το smartphone τους.

Στη συνέχεια το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να την αποστείλουν στη μηχανή του καφέ, που με τη σειρά της την εκτυπώνει στον αφρό του ροφήματος, χρησιμοποιώντας μία βρώσιμη σκόνη καφέ. Μάλιστα μπορεί να προσθέσει κανείς και κείμενο.

Εάν οι φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η εταιρία αντανακλούν την πραγματικότητα, μπορούμε να πούμε πως το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό τον ενθουσιασμό όσων το έχουν δοκιμάσει…

Σχετικά άρθρα