Ρακέτες τέλος στην παραλία

Τις ρακέτες τους και σε… άλλη παραλία θα πρέπει να πάνε όσοι μέχρι στιγμής απολάμβαναν το καλοκαιρινό σπορ στην παραλία Καλόγρια της Στούπας στη Δυτική Μάνη. Επαγγελματίες και κάτοχοι καταλυμάτων είχαν απαυδήσει από τα καθημερινά παράπονα των τουριστών, αλλά και από τους τραυματισμούς που πολλές φορές οδηγούσαν τους τουρίστες μέχρι και στο νοσοκομείο και ζήτησαν από το δήμο να απαγορευθεί το παιχνίδι.

Το συμβούλιο της Δυτικής Μάνης τους δικαίωσε, με αποτέλεσμα τους επόμενους 2 μήνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, να μην επιτρέπεται στη γραφική, αλλά και πολύ τουριστική παραλία να παίζουν οι λουόμενοι ρακέτες.

“Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δημόσιο χώρο, όμως πρέπει να προστατεύσουμε τον τουρισμό μας. Δεν είμαστε κατά των σπορ. Στην παραλία παίζουν και beach volley, όμως ποτέ δεν μας έχουν παραπονεθεί γι’ αυτό. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα επανεξέτασης αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι σε ένα στενό κολπίσκο όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός δεν γίνεται να παίζουν ρακέτες. Είναι λογικό να υπάρχουν ατυχήματα

Σχετικά άρθρα