Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Μπαράζ θετικών στοιχείων για την Ιαπωνία
Μπαράζ θετικών στοιχείων ανακοινώθηκαν για την ιαπωνική οικονομία με κυριότερο το φρένο στις αποπληθωριστικές πιέσεις που κατά πολλούς επιβεβαιώνει και την επιθετική οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.Συγκεκριμένα, ο δομικός δείκτης καταναλωτών έμεινε αμετάβλητος τα Μάιο σε ετήσια βάση. Αν και απέχει πολύ ακόμη από τον στόχο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας για πληθωρισμό στο 2%, αρκετοί αναλυτές δηλώνουν ότι έγινε ένα πρώτο βήμα. Σε δημοσκόπηση του Reuters, η μέση εκτίμηση είναι ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα ενισχυθεί στο 0,8% τον επόμενο χρόνο. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας βλέπει άνοδο του πληθωρισμού στο 0,8% φέτος και 1,4% το επόμενο οικονομικό έτος.ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Μπαράζ θετικών στοιχείων για την Ιαπωνία

Μπαράζ θετικών στοιχείων ανακοινώθηκαν για την ιαπωνική οικονομία με κυριότερο το φρένο στις αποπληθωριστικές πιέσεις που κατά πολλούς επιβεβαιώνει και την επιθετική οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Συγκεκριμένα, ο δομικός δείκτης καταναλωτών έμεινε αμετάβλητος τα Μάιο σε ετήσια βάση. Αν και απέχει πολύ ακόμη από τον στόχο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας για πληθωρισμό στο 2%, αρκετοί αναλυτές δηλώνουν ότι έγινε ένα πρώτο βήμα. Σε δημοσκόπηση του Reuters, η μέση εκτίμηση είναι ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα ενισχυθεί στο 0,8% τον επόμενο χρόνο. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας βλέπει άνοδο του πληθωρισμού στο 0,8% φέτος και 1,4% το επόμενο οικονομικό έτος.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X