Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Εννιά πράγματα που πρέπει να ξέρετε
H δυσκοιλιότητα είναι πρόβλημα που ταλαιπωρεί άνδρες και γυναίκες και οι μέθοδοι αντιμετώπισής του ποικίλλουν. Το σωστό, όμως, είναι να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας και να μην ακολουθούμε πρακτικές που ακούμε από φίλους και γνωστούς, όσο αποτελεσματικές κι αν φάνηκαν σε εκείνους. Υπάρχουν, λοιπόν, πράγματα που δεν γνωρίζουμε ή που λανθασμένα πιστεύουμε για τη δυσκοιλιότητα τα οποία επιδεινώνουν την κατάστασή μας και είναι τα εξής:1. Πρέπει να ενεργούμαστε κάθε μέραΜύθος: Το φυσιολογικό ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν τρεις φορές την ημέρα, ενώ άλλοι τρεις φορές την εβδομάδα. Δυσκοιλιότητα σημαίνει λιγότερες από τις κενώσεις την εβδομάδα. Είσαι σοβαρά δυσκοίλιος αν δεν έχεις καμία κένωση μέσα στην εβδομάδα.Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Εννιά πράγματα που πρέπει να ξέρετε

H δυσκοιλιότητα είναι πρόβλημα που ταλαιπωρεί άνδρες και γυναίκες και οι μέθοδοι αντιμετώπισής του ποικίλλουν. Το σωστό, όμως, είναι να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας και να μην ακολουθούμε πρακτικές που ακούμε από φίλους και γνωστούς, όσο αποτελεσματικές κι αν φάνηκαν σε εκείνους. Υπάρχουν, λοιπόν, πράγματα που δεν γνωρίζουμε ή που λανθασμένα πιστεύουμε για τη δυσκοιλιότητα τα οποία επιδεινώνουν την κατάστασή μας και είναι τα εξής:

1. Πρέπει να ενεργούμαστε κάθε μέρα

Μύθος: Το “φυσιολογικό” ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν τρεις φορές την ημέρα, ενώ άλλοι τρεις φορές την εβδομάδα. Δυσκοιλιότητα σημαίνει λιγότερες από τις κενώσεις την εβδομάδα. Είσαι σοβαρά δυσκοίλιος αν δεν έχεις καμία κένωση μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X