Η Τουρκία ζητά από το Twitter την ίδρυση γραφείου για αμεσότερη επικοινωνία

Μετά τον χαρακτηρισμό “μάστιγα” για το Twitter από τον πρωθυπουργό Tayyip Erdogan, η κυβέρνηση της Τουρκίας ζήτησε από την εταιρεία την ίδρυση γραφείου στη χώρα, ώστε να είναι πιο εύκολα προσβάσιμη.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας ανέφερε σχετικά με το αίτημα προς το Twitter πως “όταν ζητούνται πληροφορίες θέλουμε να έχουμε κάποιον στην Τουρκία που μπορεί να μας τις παράσχει, να μπορούμε να υποβάλλουμε τα παράπονά μας και να διορθώνει λάθη εφόσον προκύπτουν”.

Ανεπίσημη πηγή ανέφερε πάντως πως δεν είναι στα πλάνα της εταιρείας να ανοίξει κάποιο γραφείο στην Τουρκία, ενώ από το Twitter δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.

Twitter και Facebook είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Τουρκίας, και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ δεκάδες πολίτες συνελήφθηκαν εξαιτίας των tweet τους.

Τα δύο online κοινωνικά δίκτυα είναι πολύ δημοφιλή στη χώρα και χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους πολίτες που έψαχναν πληροφορίες για τις διαδηλώσεις, αφού τα τοπικά ΜΜΕ δεν κάλυπταν επαρκώς τα γεγονότα.

Το Facebook έχει στα γραφεία του στο Λονδίνο προσωπικό που ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα της Τουρκίας.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα