Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πεντάλ από την Κόνιτσα μέχρι τον Όλυμπο
Πεντάλ για περίπου 17 ώρες θα κάνουν έξι ερασιτέχνες αθλητές με στόχο να διανύσουν περίπου 300 χιλιόμετρα με ποδήλατο και να βοηθήσουν για να γίνει πιο λαμπερό το φως από το "Φάρο του Κόσμου" για τα τσιγγανόπουλα του Δενδροποτάμου, στη Θεσσαλονίκη. Ο "Φάρος του Κόσμου" είναι ένα ίδρυμα που με πρωτεργάτη τον πατέρα Αθηναγόρα και μια ομάδα εθελοντών, στέκεται αρωγός στα παιδιά Ρομά της περιοχής.Οι αθλητές θα ξεκινήσουν από την Κόνιτσα, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 10 το βράδυ και θα διανύσουν με τα ποδήλατά τους την απόσταση μέχρι τη θέση "Γκορτσιά", πάνω από το Λιτόχωρο, από όπου θα συνεχίσουν με ορειβασία περίπου 7 ωρών για να φτάσουν στον Μύτικα. Στόχος είναι να ολοκληρώσουν τη διαδρομή σε 24 ώρες.Η προσπάθειά μας έχει διπλό σκοπό: Αφενός να παρακινήσουμε τον κόσμο προς μια πιο φυσική στάση ζωής, να δείξουμε πόσο μακριά μπορεί να πάει κάποιος μένα ποδήλατο σε λίγες ώρες και αφετέρου να κάνουμε γνωστό το έργο του "Φάρου του Κόσμου

Πεντάλ από την Κόνιτσα μέχρι τον Όλυμπο

Πεντάλ για περίπου 17 ώρες θα κάνουν έξι ερασιτέχνες αθλητές με στόχο να διανύσουν περίπου 300 χιλιόμετρα με ποδήλατο και να βοηθήσουν για να γίνει πιο λαμπερό το φως από το «Φάρο του Κόσμου» για τα τσιγγανόπουλα του Δενδροποτάμου, στη Θεσσαλονίκη. Ο «Φάρος του Κόσμου» είναι ένα ίδρυμα που με πρωτεργάτη τον πατέρα Αθηναγόρα και μια ομάδα εθελοντών, στέκεται αρωγός στα παιδιά Ρομά της περιοχής.

Οι αθλητές θα ξεκινήσουν από την Κόνιτσα, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 10 το βράδυ και θα διανύσουν με τα ποδήλατά τους την απόσταση μέχρι τη θέση «Γκορτσιά», πάνω από το Λιτόχωρο, από όπου θα συνεχίσουν με ορειβασία περίπου 7 ωρών για να φτάσουν στον Μύτικα. Στόχος είναι να ολοκληρώσουν τη διαδρομή σε 24 ώρες.

“Η προσπάθειά μας έχει διπλό σκοπό: Αφενός να παρακινήσουμε τον κόσμο προς μια πιο φυσική στάση ζωής, να δείξουμε πόσο μακριά μπορεί να πάει κάποιος μ’ένα ποδήλατο σε λίγες ώρες και αφετέρου να κάνουμε γνωστό το έργο του «Φάρου του Κόσμου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X