Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Άκαρπη η νέα συνάντηση Π. Καψή και εργαζομένων της ΕΡΤ
Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η δεύτερη συνάντηση, που είχαν, χθες Παρασκευή, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελής Καψής με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με την μορφή του ενδιάμεσου φορέα να παραμένει η κύρια διαφωνία. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πρόταση του κ. Καψή, όπως παρουσιάστηκε στη Γενική τους Συνέλευση ,αναφέρει ότι η λειτουργία του μεταβατικού σχήματος θα γίνει με 2.000 εργαζόμενους και τα κριτήρια επιλογής τους θα καθοριστούν εντός 10ημερου. Όπως αναφέρουν, προβλέπει -επίσης- τη σύναψη δίμηνων συμβάσεων με δυνατότητα ανανέωσης τους και μισθολογικές απολαβές, σύμφωνα με την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους και το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες , καθώς και την υπόσχεση για ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος τους. Ακόμη, όπως προσθέτουν, θα καταβάλλονται αποζημιώσεις, με πλαφόν 15.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα και για τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται -εφόσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία- να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση βελτίωσης τους, με βάση, όμως, το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες και την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους, που θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2013. Σε ό,τι αφορά τον νέο φορέα προβλέπεται μικρότερο σχήμα με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, ανοικτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και πριμοδότηση για τους παλαιούς εργαζόμενους. Το χθεσινό ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, μετά τη νέα συνάντηση αναφέρει πως "το περίγραμμα πρότασης που παρουσίασε ο κ. Καψής, στερείται νομικής τεκμηρίωσης. Το μεταβατικό σχήμα δεν έχει καμία χρησιμότητα και επιπλέον είναι κενό θεσμικού και νομικού περιεχομένου. Το σημαντικότερο δε, θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον χαράτσια". Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι εμμένουν στη θέση τους ότι "μόνη εφικτή και λογική λύση έξω από εγκλωβισμούς σε πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν ερήμην τους είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ". Επίσης οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, απέστειλαν προς τον κ. Καψή υπόμνημα με το οποίο σημειώνουν πως "αναμένουν μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες, επισημαίνοντας ότι παραμένει η εκκρεμότητα της μη τήρησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για να εκπέμψει παντού το σήμα της ΕΡΤ". Νέα συνάντηση αναμένεται ανάμεσα στις δύο πλευρές την ερχόμενη Δευτέρα. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άκαρπη η νέα συνάντηση Π. Καψή και εργαζομένων της ΕΡΤ

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η δεύτερη συνάντηση, που είχαν, χθες Παρασκευή, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελής Καψής με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με την μορφή του ενδιάμεσου φορέα να παραμένει η κύρια διαφωνία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πρόταση του κ. Καψή, όπως παρουσιάστηκε στη Γενική τους Συνέλευση ,αναφέρει ότι η λειτουργία του μεταβατικού σχήματος θα γίνει με 2.000 εργαζόμενους και τα κριτήρια επιλογής τους θα καθοριστούν εντός 10ημερου. Όπως αναφέρουν, προβλέπει -επίσης- τη σύναψη δίμηνων συμβάσεων με δυνατότητα ανανέωσης τους και μισθολογικές απολαβές, σύμφωνα με την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους και το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες , καθώς και την υπόσχεση για ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος τους.

Ακόμη, όπως προσθέτουν, θα καταβάλλονται αποζημιώσεις, με πλαφόν 15.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα και για τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται -εφόσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία- να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση βελτίωσης τους, με βάση, όμως, το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες και την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους, που θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2013. Σε ό,τι αφορά τον νέο φορέα προβλέπεται μικρότερο σχήμα με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, ανοικτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και πριμοδότηση για τους παλαιούς εργαζόμενους.

Το χθεσινό ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, μετά τη νέα συνάντηση αναφέρει πως «το περίγραμμα πρότασης που παρουσίασε ο κ. Καψής, στερείται νομικής τεκμηρίωσης. Το μεταβατικό σχήμα δεν έχει καμία χρησιμότητα και επιπλέον είναι κενό θεσμικού και νομικού περιεχομένου. Το σημαντικότερο δε, θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον χαράτσια». Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι εμμένουν στη θέση τους ότι «μόνη εφικτή και λογική λύση έξω από εγκλωβισμούς σε πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν ερήμην τους είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ».

Επίσης οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, απέστειλαν προς τον κ. Καψή υπόμνημα με το οποίο σημειώνουν πως «αναμένουν μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες, επισημαίνοντας ότι παραμένει η εκκρεμότητα της μη τήρησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για να εκπέμψει παντού το σήμα της ΕΡΤ».

Νέα συνάντηση αναμένεται ανάμεσα στις δύο πλευρές την ερχόμενη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X