Βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

Στους 10 ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στο Ιράκ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βόμβα εξερράγη σε πολυσύχναστη καφετέρια στη Βαγδάτη, η οποία ήταν γεμάτη νεαρούς που βρίσκονταν εκεί προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Τρεις ποδοσφαιριστές έχασαν, επίσης, τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αγώνα, όταν δύο βόμβες εξερράγησαν σε γήπεδο, 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Τρεις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά, σε πόλη δυτικά της Βαγδάτης.

Την Παρασκευή, 5 ποδοσφαιριστές έχασαν τη ζωή του από βόμβα που εξερράγη κατά τη διάρκεια αγώνα. Οι λόγοι για τους οποίους έχουν σημειωθεί επιθέσεις κατά ποδοσφαιριστών και οπαδών μένουν ακόμα αδιευκρίνιστοι, δήλωσαν οι αρχές.

Οι επιθέσεις αυτές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 424, μόνο για το μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιήσει οι υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας του Ιράκ. Τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα