Καριέρα στον Ολυμπιακό

Στρέφουμε το βλέμμα μας στην Τουρκία. Εκεί, όπου η Εθνική μας ομάδα κάτω των 20 ετών ψάχνει προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. To αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που κατέκτησε πέρυσι την 2η θέση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δικαιούται να αισιοδοξεί βάσιμα πως θα κάνει ένα ακόμη βήμα στα γήπεδα της Τουρκίας, καθώς ο επόμενος αντίπαλος, το Ουζμπεκιστάν, δε μοιάζει με ανυπέρβλητο εμπόδιο.
Παρεμπιπτόντως, εκείνη η νίκη επί του Μεξικού στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, έδειξε πολλά για τις δυνατότητές της, αφού ο αντίπαλος ήταν ένα απ’ τα φαβορί για τον τίτλο. Αρκεί να σας πούμε πως αυτή η φουρνιά των Μεξικάνων κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17 , ενώ κυριάρχησε στο Πρωτάθλημα Κεντρικής και Βορείου Αμερικής κάτω των 20 ετών.

Μήπως τελικώς έχουμε «χρυσάφι» κάτω απ’ τα “πόδια” μας και κακώς δεν το αξιοποιούμε; Χρόνια τώρα, η ξενομανία μας έχει φάει σε όλα τα επίπεδα. Ίσως η εποχή της οικονομικής κρίσης είναι η ευκαιρία για να αναγνωριστεί επιτελούς το ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Στις τάξεις της Εθνικής κάτω των 20 ετών υπάρχουν και παίκτες του Ολυμπιακού. Ξεχωρίζει η περίπτωση του Μπάμπη Λυκογιάννη, ο οποίος στην τελευταία σεζόν πήρε κάποιες ευκαιρίες στους «ερυθρόλευκους». Παράλληλα, στην Τουρκία βρίσκονται οι Διαμαντάκος και Μπουχαλάκης, οι οποίοι πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Δεν μπορεί λοιπόν. Κάποιο από τούτα τα «παιδιά» ή απ’ την ομάδα νέων του Ολυμπιακού η οποία έφθασε έως τον προημιτελικό γύρο του NextGen Series, σίγουρα έχει θέση στην πρώτη ομάδα. Και όχι απλώς θέση, αλλά διαθέτει τις δυνατότητες για να κάνει καριέρα. Εδώ και τρία χρόνια, η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει οργανώσει άριστα τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, ώστε να γίνουν επιτέλους “δεξαμενή” της πρώτης ομάδας. Έφθασε η ώρα να δείξουμε όλοι (διοίκηση, προπονητές, κόσμος και Τύπος), με τον πλέον εμφατικό τρόπο, εμπιστοσύνη σε αυτά τα “παιδιά” προκειμένου να πάρουν πολλές και όχι αραιά και που, ευκαιρίες. Να αισθανθούν ισότιμα μέλη της επαγγελματικής ομάδας.

Πηγή: novasports.gr

Σχετικά άρθρα