Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Εξετάζουν να μην πάρουν μέρος σε μεγάλο συνασπισμό με την Μέρκελ
Το ενδεχόμενο να αποκλείσουν κι επίσημα το ενδεχόμενο να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συμμαχίας με το CDU της Μέρκελ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου εξετάζουν στο SPD. Αυτό αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag, οι ηγέτες του κόμματος ενδέχεται να επιδιώξουν με την κίνηση αυτή να δώσουν μια εκλογική ώθηση στο κόμμα, καθώς βρίσκεται 15 μονάδες πίσω.Το περιοδικό Der Spiegel έγραψε ότι ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται μια τέτοια κίνηση σε μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών την εβδομάδα που πέρασε.Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δεν δίνουν ούτε στον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό της με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP, φιλελεύθεροι) αλλά ούτε και στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους επαρκή ποσοστά ώστε να σχηματίσουν κυβερνήσεις συμμαχίας. Έτσι, ειδικοί και ψηφοφόροι θεωρούν ότι η πιθανότερη έκβαση των εκλογών του Σεπτεμβρίου είναι ο λεγόμενος μεγάλος συνασπισμός.Ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρικ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν προτίθεται να λάβει μέρος σε έναν μεγάλο συνασπισμό με την Μέρκελ μετά την αναμέτρηση της 22ας Σεπτεμβρίου και άλλοι πολιτικοί έχουν επίσης εκδηλώσει την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δημόσια, όμως ως τώρα το κόμμα έχει αφήσει ανοικτό το θέμα.Το SPD απέφυγε να κάνει σχόλια. Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν προγραμματίσει την πραγματοποίηση κομματικού συνεδρίου πριν από τις βουλευτικές εκλογές, που θα χρειαζόταν για να αποφασίσουν σχετικά με την σύμπηξη ή μη μιας συμμαχίας μετά την διαδικασία. Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα δίνει στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το αδελφό της βαυαρικό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) 41%, στους Σοσιαλδημοκράτες 25% και στους Πράσινους 13%. Το FDP αυξάνει το ποσοστό του κατά μία μονάδα στο 5%, που είναι ακριβώς το όριο για να αναδείξει βουλευτές στην ομοσπονδιακή κάτω βουλή, την Μπούντεσταγκ.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξετάζουν να μην πάρουν μέρος σε μεγάλο συνασπισμό με την Μέρκελ

Το ενδεχόμενο να αποκλείσουν κι επίσημα το ενδεχόμενο να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συμμαχίας με το CDU της Μέρκελ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου εξετάζουν στο SPD. Αυτό αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag, οι ηγέτες του κόμματος ενδέχεται να επιδιώξουν με την κίνηση αυτή να δώσουν μια εκλογική ώθηση στο κόμμα, καθώς βρίσκεται 15 μονάδες πίσω.

Το περιοδικό Der Spiegel έγραψε ότι ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται μια τέτοια κίνηση σε μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών την εβδομάδα που πέρασε.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δεν δίνουν ούτε στον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό της με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP, φιλελεύθεροι) αλλά ούτε και στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους επαρκή ποσοστά ώστε να σχηματίσουν κυβερνήσεις συμμαχίας. Έτσι, ειδικοί και ψηφοφόροι θεωρούν ότι η πιθανότερη έκβαση των εκλογών του Σεπτεμβρίου είναι ο λεγόμενος μεγάλος συνασπισμός.

Ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρικ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν προτίθεται να λάβει μέρος σε έναν μεγάλο συνασπισμό με την Μέρκελ μετά την αναμέτρηση της 22ας Σεπτεμβρίου και άλλοι πολιτικοί έχουν επίσης εκδηλώσει την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δημόσια, όμως ως τώρα το κόμμα έχει αφήσει ανοικτό το θέμα.

Το SPD απέφυγε να κάνει σχόλια. Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν προγραμματίσει την πραγματοποίηση κομματικού συνεδρίου πριν από τις βουλευτικές εκλογές, που θα χρειαζόταν για να αποφασίσουν σχετικά με την σύμπηξη —ή μη— μιας συμμαχίας μετά την διαδικασία.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα δίνει στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το αδελφό της βαυαρικό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) 41%, στους Σοσιαλδημοκράτες 25% και στους Πράσινους 13%. Το FDP αυξάνει το ποσοστό του κατά μία μονάδα στο 5%, που είναι ακριβώς το όριο για να αναδείξει βουλευτές στην ομοσπονδιακή κάτω βουλή, την Μπούντεσταγκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X