Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΡΤ, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Εντός της ημέρας –εκτός μεγάλου απροόπτου- αναμένεται η κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΡΤ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Την πρωτοβουλία προανήγγειλε την Παρασκευή το βράδυ από τα Χανιά ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ενώ την πρόταση επεξεργάζεται κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Αλέξη Μητρόπουλο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόταση θα στοχοποιεί ευθέως τους έχοντες υπογράψει την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), ήτοι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Παράλληλα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν ως στόχο αυτής της εξεταστικής τη διερεύνηση πολιτικών και άλλου είδους -εφόσον προκύψουν- ευθυνών για όλους όσοι έδωσαν εντολή να κλείσει η ΕΡΤ, όσους την εκτέλεσαν και όσους την διατηρούν ακόμα και σήμερα κλειστή, παρά την περί του αντιθέτου απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα, αναφέρονται στη ζημιά που υφίσταται το Δημόσιο από το κλείσιμο της ΕΡΤ και για τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις που καταγγέλλονται, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν κ.ο.κ.

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν όλες τις δυνατότητες που έχουν, προκειμένου να κρατήσουν τη Βουλή ανοιχτή, καθώς εκτιμούν ότι θέματα όπως αυτό της ΕΡΤ, της λίστας Λαγκάρντ, των ιδιωτικοποιήσεων και πιθανώς της λήψης νέων μέτρων, είναι ιδιαζόντως σοβαρά για να αποφασιστούν από τα θερινά τμήματα.

Ειδικά, στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι τρεις βουλευτές του μέλη της Επιτροπής (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής, Θοδωρής Δρίτσας) υποστηρίζουν πως τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από πρόσφατη πραγματογνωμοσύνη και “δείχνουν

Σχετικά άρθρα