Αμερικανικοί «κοριοί» στην Ε.Ε.;

Το περιοδικό Der Spiegel επικαλείται απόρρητα έγγραφα που είχαν περιέλθει στην κατοχή του πρώην συνεργάτη της αμερικανικής πληροφορίας πληροφοριών NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται πλέον στις ΗΠΑ, γιατί αποκάλυψε το αμερικανικό σύστημα παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με έγγραφο του Σνόουντεν που χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2010 και φαίνεται να έχει περιέλθει, εν μέρει τουλάχιστον, σε γνώση του Der Spiegel, οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν εγκαταστήσει κοριούς στο κτίριο της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ουάσιγκτον, ενώ, επιπλέον, είχαν διεισδύσει στο εσωτερικό δίκτυο υπολογιστών της αντιπροσωπείας. Έτσι, μπορούσαν να παρακολουθήσουν συνομιλίες στους χώρους του κτιρίου, έγγραφα στους υπολογιστές των στελεχών της αντιπροσωπείας, καθώς και την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους. Επίσης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, υπό παρακολούθηση ήταν η αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στα Ηνωμένα ΄Εθνη.

Παρακολούθηση και στις Βρυξέλλες;

Το Der Spiegel υποστηρίζει ότι είχε καταγραφεί τουλάχιστον ένα κρούσμα παρακολούθησης ακόμα και στην “πρωτεύουσα της Ευρώπης

Σχετικά άρθρα