Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Μπατσελέτ και Λονγκέιρα αντίπαλοι για την προεδρία
Την υποψηφιότητα της κεντροαριστερά στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο, κέρδισε η πρώην πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, κατά τη διεξαγωγή της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.Στην αντίπαλη πλευρά ο πρώην υπουργός Οικονομίας της χώρας, Πάμπλο Λονγκέιρα, κέρδισε το χρίσμα του συντηρητικού συνασπισμού Alianza, επικρατώντας του πρώην υπουργού Άμυνας, Αντρές Αλαμάντ.Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στις 17 Νοεμβρίου, οπότε και θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, ενώ ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, εφόσον όποιος καταλάβει την πρώτη θέση δεν συγκεντρώσει πάνω από τις μισές ψήφους. Ο νικητής των εκλογών θα αναλάβει καθήκοντα τον Μάρτιο του 2014.Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Λονγκέιρα αναμένεται να αντιμετωπίσει μια σκληρή μάχη ενάντια στη Μπατσελέτ, η δημοτικότητα της οποίας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπατσελέτ και Λονγκέιρα αντίπαλοι για την προεδρία

Την υποψηφιότητα της κεντροαριστερά στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο, κέρδισε η πρώην πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, κατά τη διεξαγωγή της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.

Στην αντίπαλη πλευρά ο πρώην υπουργός Οικονομίας της χώρας, Πάμπλο Λονγκέιρα, κέρδισε το χρίσμα του συντηρητικού συνασπισμού Alianza, επικρατώντας του πρώην υπουργού Άμυνας, Αντρές Αλαμάντ.

Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στις 17 Νοεμβρίου, οπότε και θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, ενώ ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, εφόσον όποιος καταλάβει την πρώτη θέση δεν συγκεντρώσει πάνω από τις μισές ψήφους. Ο νικητής των εκλογών θα αναλάβει καθήκοντα τον Μάρτιο του 2014.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Λονγκέιρα αναμένεται να αντιμετωπίσει μια σκληρή μάχη ενάντια στη Μπατσελέτ, η δημοτικότητα της οποίας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X