Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια
Ξεκίνησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σε μια περίοδο όπου σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά όχλησης λόγω της φυσιολογικής παρουσίας μεγάλων ποσοτήτων υδάτων στους ορυζώνες της Κεντρικής Μακεδονίας.Παρόλο που οι ισχυροί άνεμοι των περασμένων ημερών εμπόδισαν τις πτήσεις των ελικοπτέρων, σήμερα πραγματοποιήθηκαν νέοι ψεκασμοί τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και σε αστικές και περιαστικές περιοχές. Βελτίωση της κατάστασης αναμένεται από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Γιουφτσίδης.Τα όποια αποτελέσματα θα εξαρτηθούν βέβαια και από τον καιρό αλλά περιμένουμε βελτίωση μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα επισημαίνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις κατά των κουνουπιών στους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Σερρών και Χαλκιδικής, όπου έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις. Άλλωστε, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας θα γίνουν ψεκασμοί στους 100 μεγαλύτερους οικισμούς της Περιφέρειας (σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το κέντρο τους) αλλά και σε 450 ακόμη περιαστικές περιοχές για τις οποίες έχει εκτιμηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι παρουσιάζουν συχνά αυξημένους πληθυσμούς κουνουπιών."Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου, σε περίοδο όπου περιοχές με ορυζώνες βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα όχλησης από τα κουνούπια λόγω της παρουσίας μεγάλων ποσοτήτων υδάτων στις καλλιέργειες" σχολιάζει από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Οικοανάπτυξη

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Ξεκίνησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σε μια περίοδο όπου σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά όχλησης λόγω της φυσιολογικής παρουσίας μεγάλων ποσοτήτων υδάτων στους ορυζώνες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρόλο που οι ισχυροί άνεμοι των περασμένων ημερών εμπόδισαν τις πτήσεις των ελικοπτέρων, σήμερα πραγματοποιήθηκαν νέοι ψεκασμοί τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και σε αστικές και περιαστικές περιοχές. Βελτίωση της κατάστασης αναμένεται από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Γιουφτσίδης.

“Τα όποια αποτελέσματα θα εξαρτηθούν βέβαια και από τον καιρό αλλά περιμένουμε βελτίωση μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα” σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα επισημαίνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις κατά των κουνουπιών στους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Σερρών και Χαλκιδικής, όπου έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις. Άλλωστε, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας θα γίνουν ψεκασμοί στους 100 μεγαλύτερους οικισμούς της Περιφέρειας (σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το κέντρο τους) αλλά και σε 450 ακόμη περιαστικές περιοχές για τις οποίες έχει εκτιμηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι παρουσιάζουν συχνά αυξημένους πληθυσμούς κουνουπιών.

"Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου, σε περίοδο όπου περιοχές με ορυζώνες βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα όχλησης από τα κουνούπια λόγω της παρουσίας μεγάλων ποσοτήτων υδάτων στις καλλιέργειες" σχολιάζει από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Οικοανάπτυξη

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X