Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Άρθηκε η βουλευτική ασυλία της Λεπέν
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε σήμερα κατόπιν ψηφοφορίας τη βουλευτική ασυλία της Μαρίν Λεπέν ώστε να επιτραπεί η δίωξή της στην Γαλλία για σχόλιο που είχε κάνει για τους μουσουλμάνους το 2010. Η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας της Λεπέν, όπως είχε εισηγηθεί η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλλει δικαστήριο της Λιόν. Η Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας και ευρωβουλευτής από το 2004, αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους για ένα σχόλιό της με το οποίο παρομοίαζε τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στους δρόμους με την κατοχή του Παρισιού από τους Γερμανούς Ναζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το σχόλιό της αυτό είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες σε τέμενος του Παρισιού, όπου οι πιστοί προσεύχονταν έξω απ' αυτό λόγω συνωστισμού. Αν κριθεί ένοχη για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι φυλάκιση ενός έτους και καταβολή προστίμου 45.000 ευρώ. Χθες η Λεπέν επανέλαβε το σχόλιο που είχε κάνει το 2010, αψηφώντας την απειλή της δικαστικής της δίωξης. Όπως δήλωσε, το έγκλημά της είναι ότι "τόλμησε να πει αυτό που σκέφτονται οι Γάλλοι, το οποίο είναι ότι οι προσευχές στους δρόμους - οι οποίες συνεχίζονται στο γαλλικό έδαφος - συνιστούν κατοχή

Άρθηκε η βουλευτική ασυλία της Λεπέν

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε σήμερα κατόπιν ψηφοφορίας τη βουλευτική ασυλία της Μαρίν Λεπέν ώστε να επιτραπεί η δίωξή της στην Γαλλία για σχόλιο που είχε κάνει για τους μουσουλμάνους το 2010.

Η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας της Λεπέν, όπως είχε εισηγηθεί η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλλει δικαστήριο της Λιόν.

Η Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας και ευρωβουλευτής από το 2004, αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους για ένα σχόλιό της με το οποίο παρομοίαζε τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στους δρόμους με την κατοχή του Παρισιού από τους Γερμανούς Ναζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σχόλιό της αυτό είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες σε τέμενος του Παρισιού, όπου οι πιστοί προσεύχονταν έξω απ’ αυτό λόγω συνωστισμού.

Αν κριθεί ένοχη για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι φυλάκιση ενός έτους και καταβολή προστίμου 45.000 ευρώ.

Χθες η Λεπέν επανέλαβε το σχόλιο που είχε κάνει το 2010, αψηφώντας την απειλή της δικαστικής της δίωξης. Όπως δήλωσε, το έγκλημά της είναι ότι «τόλμησε να πει αυτό που σκέφτονται οι Γάλλοι, το οποίο είναι ότι οι προσευχές στους δρόμους – οι οποίες συνεχίζονται στο γαλλικό έδαφος – συνιστούν κατοχή

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X