Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ροχανί: «Φρένο» στην επεμβάση του κράτους στην ιδιωτική ζωή των πολιτών
Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Ιράν κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση και το ισχυρό ιερατείο της χώρας να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στην προσωπική ζωή του ιρανικού λαού, να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση του Διαδικτύου και να επιτρέψουν στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται πιο ελεύθερα στα προβλήματα της χώρας. Οι δηλώσεις του Χασάν Ροχανί ερμηνεύονται ως μια πρώτη ένδειξη της μετριοπάθειας στο εσωτερικό και των καλύτερων διεθνών σχέσεων που πρέσβευε και εκτιμάται ότι οδήγησαν στην απροσδόκητη νίκη του στις εκλογές τον περασμένο μήνα. Η εκστρατεία του προσέλκυσε ευρεία υποστήριξη από τους Ιρανούς, που φαίνεται ότι θέλησαν αλλαγή έπειτα από οκτώ χρόνια αυστηρών μέτρων ασφαλείας και συγκρούσεων με την διεθνή κοινότητα υπό τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. "Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα ρήγμα ή διχασμός στους κόλπους της κυβέρνησης ή των ιερωμένων, ειδικά σε μια χρονική συγκυρία που ο λαός ελπίζει σε κάποιο είδος αλλαγής στην κοινωνία

Ροχανί: «Φρένο» στην επεμβάση του κράτους στην ιδιωτική ζωή των πολιτών

Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Ιράν κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση και το ισχυρό ιερατείο της χώρας να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στην προσωπική ζωή του ιρανικού λαού, να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση του Διαδικτύου και να επιτρέψουν στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται πιο ελεύθερα στα προβλήματα της χώρας.

Οι δηλώσεις του Χασάν Ροχανί ερμηνεύονται ως μια πρώτη ένδειξη της μετριοπάθειας στο εσωτερικό και των καλύτερων διεθνών σχέσεων που πρέσβευε και εκτιμάται ότι οδήγησαν στην απροσδόκητη νίκη του στις εκλογές τον περασμένο μήνα.

Η εκστρατεία του προσέλκυσε ευρεία υποστήριξη από τους Ιρανούς, που φαίνεται ότι θέλησαν αλλαγή έπειτα από οκτώ χρόνια αυστηρών μέτρων ασφαλείας και συγκρούσεων με την διεθνή κοινότητα υπό τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα ρήγμα ή διχασμός στους κόλπους της κυβέρνησης ή των ιερωμένων, ειδικά σε μια χρονική συγκυρία που ο λαός ελπίζει σε κάποιο είδος αλλαγής στην κοινωνία

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X