Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Βρήκαν γιατί είναι συχνότερα τα εμφράγματα τον χειμώνα
Ένα μυστήριο της καρδιολογίας πιστεύουν ότι έλυσαν επιστήμονες από τη Σουηδία και την Κίνα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι εμφράγματα και εγκεφαλικά είναι συχνότερα και πιο επικίνδυνα τον χειμώνα εξαιτίας του... καφέ λίπους. Η αύξηση των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα τον χειμώνα αποδιδόταν στο ότι ο οργανισμός καταπονείται από το κρύο, αλλά έως τώρα οι γιατροί δεν ήξεραν την ακριβή βιολογία πίσω από την εποχιακή αύξησή τους. Η διεθνής ομάδα επιστημόνων, όμως, διαπίστωσε ότι το καφέ λίπος, το οποίο έως τώρα εθεωρείτο ωφέλιμο, οδηγεί σε στένωση των αιμοφόρων αγγείων, όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το καφέ λίπος είναι αυτό που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να παράγει θερμότητα, ενώ όσο περισσότερο είναι, τόσο λιγότερο παχυντικό λευκό λίπος έχουμε - και γι αυτό θεωρείται ωφέλιμο. Ωστόσο η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "Cell Metabolism

Βρήκαν γιατί είναι συχνότερα τα εμφράγματα τον χειμώνα

Ένα μυστήριο της καρδιολογίας πιστεύουν ότι έλυσαν επιστήμονες από τη Σουηδία και την Κίνα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι εμφράγματα και εγκεφαλικά είναι συχνότερα και πιο επικίνδυνα τον χειμώνα εξαιτίας του… καφέ λίπους.

Η αύξηση των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα τον χειμώνα αποδιδόταν στο ότι ο οργανισμός καταπονείται από το κρύο, αλλά έως τώρα οι γιατροί δεν ήξεραν την ακριβή βιολογία πίσω από την εποχιακή αύξησή τους.

Η διεθνής ομάδα επιστημόνων, όμως, διαπίστωσε ότι το καφέ λίπος, το οποίο έως τώρα εθεωρείτο ωφέλιμο, οδηγεί σε στένωση των αιμοφόρων αγγείων, όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Το καφέ λίπος είναι αυτό που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να παράγει θερμότητα, ενώ όσο περισσότερο είναι, τόσο λιγότερο παχυντικό λευκό λίπος έχουμε – και γι’ αυτό θεωρείται ωφέλιμο.

Ωστόσο η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cell Metabolism

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X