Ινδία: Επισιτιστική βοήθεια στους φτωχούς

Η ινδική κυβέρνηση ενέκρινε χθες το βράδυ ένα ευρύ πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για τους λιγότερο ευνοημένους της χώρας, ένα μέτρο που αναβαλλόταν συνεχώς και ανακοινώθηκε ένα χρόνο πριν από τις γενικές εκλογές από μια κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της.

Το πρόγραμμα αυτό είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο καθώς η επισιτιστική βοήθεια προορίζεται για περισσότερους από 800 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περίπου το 70% του πληθυσμού της Ινδίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Η κυβέρνηση ενέκρινε ομόφωνα το διάταγμα για τη διατροφική ασφάλεια”, ανακοίνωσε ο υπουργός αρμόδιος για τη σίτιση Κ. Τόμας τονίζοντας ότι για να τεθεί αμέσως σε ισχύ θα χρειαστεί η έγκρισή του από τον πρόεδρο της χώρας Πρανάμπ Μουχερτζί. Το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται στην καρδιά της προεκλογικής στρατηγικής του κόμματος του Κογκρέσου, το οποίο είναι επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι Ινδοί καλούνται στις κάλπες εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 και ο πρωθυπουργός Μαμοχάν Σινγκ είναι σε δύσκολη θέση εξαιτίας μιας σειράς σκανδάλων διαφθοράς που πλήττουν την κυβέρνησή του, αλλά και λόγω του ιδιαίτερα βραδέος ρυθμού της οικονομικής ανάπτυξης. Το επισιτιστικό πρόγραμμα προβλέπει μηνιαία βοήθεια από 3 ως 7 κιλά δημητριακών κατ΄άτομο ανάλογα με το εισόδημά του.

Σχετικά άρθρα