Ενενήντα ένας βιασμοί σε τέσσερις ημέρες

Ο αριθμός των σεξουαλικών επιθέσεων και των βιασμών εναντίον γυναικών διαδηλωτριών στην πλατεία Ταχρίρ μεγεθύνεται. Μέσα σε τέσσερις ημέρες έχουν σημειωθεί 91 βιασμοί, ενώ σύμφωνα με την οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), η Επιχείρηση Κατά της Σεξουαλικής Παρενόχλησης/Επίθεσης (Operation Anti-Sexual Harassment/Assault) ανακοίνωσε ότι τέσσερις γυναίκες χρειάστηκαν επείγουσα ιατρική βοήθεια, ενώ δύο από αυτές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Μία γυναίκα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση καθώς φέρεται να βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο, σύμφωνα με την οργάνωση για τα γυναικεία δικαιώματα Nazra for Feminist Studies. Οι περισσότερες γυναίκες κακοποιήθηκαν με αλυσίδες, ρόπαλα και καρέκλες, ενώ τους επιτέθηκαν με μαχαίρια. Κάποιες από τις επιθέσεις διήρκεσαν περίπου 45 λεπτά ώσπου να καταφέρει το θύμα να αποδράσει.

Την τελευταία βδομάδα, στην πλατεία Ταχρίρ βιάστηκε ομαδικά η 22χρονη Δανή ανταποκρίτρια κι έπρεπε να υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων για σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη. Το περιστατικό υπενθυμίζει τον αποτρόπαιο βιασμό από ομάδα 200 ατόμων της ανταποκρίτριας του CBS Lara Logan που επιπλέον ξυλοκοπήθηκε άγρια.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Σχετικά άρθρα